I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Miljøvernminister og Statsminister har full støtte fra Oslo og Omland Friluftsråd (Asbjørn Olsen, nr 4 fra venstre) og Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (Gjermund Andersen, nr 3 fra venstre) i sitt arbeid for langsiktig markavern
Se på bildetSynlig stolte over den historiske annonseringen av en egen lov for Marka.
Se på bildetMiljøvernminister Helen Bjørnøy og Statsminister Jens Stoltenberg ved Sognsvann.
Se på bildetOlav Harlem, Knut Alme, Johan Aas, ,June Eitrem, Tove Platou Paal Alme og Inggard Lerheim ble tildelt Skiforeningens sølvnål på åreste generalforsamling 31. mai 2006. Leif Høgli og Harald Aarhus var ikke til stede da bildet ble tatt.
Se på bildetGjenvalgt styreleder Dag Kaas takker avtroppende ordfører i Skiforeningens råd, Carsten Riekles for innsats gjennom mange år.
Se på bildetkonst. generalsekretær Steinar Eidaker takket avtroppende styremedlem Bjørn Henrik Rasmussen for innsatsen for Skiforeningen gjennom de siste seks årene.
Se på bildetTerrengsyklister, Oslo politi og handicapforbundet er blant de som samarbeider i kampanjen.
Se på bildetVåren er tida for å forberede vinteren. Or er god ved og har en karakteristisk rødfarge i de ferske kuttene.
Se på bildetSvartoren er nesten 2 km lang, men bare omkring 25 m bred jevnt over. Her er det nesten alltid vindstille. Et perfekt padlevann for en kort tur. Vannet kan være vanskelig å se på noen kart, fordi det er så smalt. Du kan såvidt se demningen fra veien, på venstre side, ca. 700 meter før du kommer til Bysetermosan.
Se på bildetEtter mye regn er bekker og myrer fulle av vann. Best å ta det med ro og holde balansen.
Se på bildetTerrenget i Østmarka er småkuppert og dominert av koller, myrer, søkk osv.
Se på bildetIsseilerne forklarer oss hva de driver med. De kan få opp en fart på opptil 100 knop, sier de.
Se på bildetVann har steget opp i en sprekk, og vannet har spredd seg i snøen. Slik oppstår fine skøyte"veier".
Se på bildetEn flott heiagjeng på tribunen i Holmenkollen torsdag 23. mars 2006.
Se på bildetEn strålende dag i torsdag på World Cup i skiskyting i Holmenkollen.
Se på bildetPublikum og trenende i skjønn forening!
Se på bildetDet er stor trafikk i løypene rundt Holmenkollen dagen før dagen. Tusenvis av mennesker skal overnatte i Marka for å heie frem kvinner og menn i sporet lørdag.
Se på bildetDe autoriserte blikkologer´s turforening har rigget seg til ved fem-milstraseen med finsk aften på menyen.
Se på bildetGården Nordre Ski passeres på vei fra Ski sentrum til Gaupesteinmarka.
Se på bildetLøypa fra nord og øst kommer inn nær Ski sykehus. her fra er det bare noen hundre meter til togstasjonen i Ski.
Se på bildetLøypa fra Geupesteinmarka til Ski sentrum går over fine jorder i bølgende langskap
Se på bildetSvellet, i bakgrunnen, er et gruntvannsområde. P.g.a. tidlig islegging er området snødekket det meste av vinteren. Bildet er tatt fra Nitelva, og som man ser ligger Svellet på noe høyere nivå enn elva.
Se på bildetNordre Øyeren er et deltaområde med store sandbanker. Her kan du stå på 2 cm tykk uten uten å plumpe.
Se på bildetDenne laken, en av Øyerens 22 fiskearter, var i godt humør, selv om den oppholdt seg klemt mellom sandbunnen og isen.
Se på bildet50 bilder vist.