I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Lokalt blir denne bekken bare kalt for Migarn. Navnet er nok litt for at den kommer fra Migartjern, pluss at den bare miger (tisser) når det har regnet eller er vårløsning. Da står spruten betydelig lenger ut, derav oppnavnet. Den ligger 25 meter opp en bratt sti fra Skardveien. OK å gå opp, litt verre ned.
Se på bildetI 2012 hadde Migaren sprengt ispanseret allerede 20. mars, se bilde nr. 16289. I år er det bare små hull i panseret mer enn én måned senere, og vannføringen er beskjeden. Riktig nok er det tydelige spor etter større vannføring, men en kald vinter med forholdsvis lite nedbør kombinert med en sen og kald vår gjør at ispanseret er ekstra tykt i år. De med god skjerm vil se at den øverste delen av fossen ser ut til å renne oppover i de harde vindkastene fra vest, og de med enda bedre skjerm vil kanskje se at det er bra med blåveis på venstre side av fossen.
Se på bildetMigaren har fått navnet sitt etter der den springer ut av ei trang kløft i stupet mot Steinsfjorden og ca. 40 høydemeter nesten loddrett nedover. Bildet viser kløfta og den øverste delen av fossefallet. Etter en kald natt hadde utallige istapper dannet seg i spruten fra fossen. Nå tok sola tak, og de kom hoppende nedover bitevis.
Se på bildetNår Migaren har sprengt vinterens ispanser og springer, da har våren kommet til Ringerike. I vår familie var det tradisjon å sjekke dette og om det var utsprungne blåveis i området etter at påsken var overstått på Hardangervidda. Og oftest var det vår da! Årets utgave er tidlig og ganske beskjeden i størrelsen.
Se på bildetI urtiden da vi bodde ved Tyrifjorden gikk det gjetord om ørnene som holdt til i stupene mot Steinsfjorden. I dag kom det plutselig noe stort flygende over stupet, men det var «bare» en hangglider. Likevel sjelden nok vinterstid med lite termikk og så langt fra rampen på Kronprinsens utsikt. Målet for dagens tur var Migaren i vinterdrakt. Her er den. Kanskje ikke helt etter forventningene, fargen tyder i alle fall på at påstanden om at dette er det beste drikkevannet i området er nokså lokalpatriotisk. Det blir spennende å se om og når den springer til våren.
Se på bildetDet tok fem dager fra Migaren var i fullt sprang til den var stivnet til is for vinteren. Også nå et imponerende skue, som vil bygge på seg inntil våren kommer, eller eventuelt sent høstregn øker vannføringen igjen.
Se på bildetDet går unna for Migarbekken også etter at selve fossen er unnagjort. Bekken har gravd ei steinet og kronglet grov, og på kantene er det kratt og råtne vindfall. Fremkommelig, men vær forsiktig! Og et sted der nede går Skardveien. Fra denne kan fossen også sees mellom trærne, i alle fall når løvet er felt.
Se på bildetBekken fra Migartjern kaster seg utfor stupet mot Steinsfjorden gjennom ei trang revne. Når Migaren springer, er det skikkelig vår, ble det sagt på Ringerike. Her er det under middels høstvannføring. Heldigvis for fotograf og kamera, de ble våte nok også nå.
Se på bildet8 bilder vist.