I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Lyse vårkvelder er tid for jakt på kjentmannsposter, og elleve kjentmenn hadde funnet veien inn til Mørkreiåsen på 574 moh. mandag kveld. Etter en regnbyge kom sola frem, men med underkant av 10 grader, var det bare å kle seg godt. Her på toppen ser vi tydelig "L" i berg, som er et grensemerke satt opp i gammel tid.
Se på bildetUnder tilbaketuren ned sydryggen av Mørkreiåsen kom det en kraftig haglskur. Den holdt seg til jeg nådde en liten kolle på kote 550 moh. med litt utsikt, så jeg rakk å ta dette bildet mot Trehørningen før skuren hadde gitt seg helt. Da var det hvitt i gropene på bakken, men det smeltet med én gang. Veien tilbake til By i Lommedalen hadde imidlertid blitt våt og litt sleip.
Se på bildetTvillingtoppen i øst er ikke synlig fra toppen av Mørkreiåsen, men ved å krabbe ned mellom skrenter og stup var det mulig å få dette bildet av toppen på Kampeknerten i de siste gylne solstråler. Terrenget på sydsiden av Mørkreiåsen er ikke innbydende, med tallrike småkoller og daler med skrenter og stup, og områder med tett granskog. Dette er ikke vist hverken på turkartet eller GPS Topokartet i større målestokk og med mindre ekvidistanse. Når det da også denne gangen viste seg å være dårlig GPS-dekning i området ved foten av kollene og i nedre deler av kløfta, blir grov kompasskurs og omgåelse av hindringer måten å komme opp på. Jeg gikk i nær ti minutter uten at GPS-en viste at jeg flyttet meg.
Se på bildetToppen på Mørkreiåsen er egentlig berg i dagen med en hesteskoformet skrent mot øst, nord og vest. Den er omgitt av ganske høy og tett granskog, og utsikten er meget begrenset. Bildet viser utsikten i en smal sektor mot vest, med Gyrihaugen og ukjente blåner i bakgrunnen, og veststupet på naboen Gullikskollen i nedre høyre hjørne. Installasjonene på Gyrihaugen er synlige på en god skjerm.
Se på bildetToppen av Mørkreiåsen er full av trær, men nordvestover er det utsikt, og her ser vi Gyrihaugen i det fjerne. Mørkreiåsen rager 574 moh. og er det høyeste punktet i Hole kommune. Grensen mellom Hole og Ringerike går over toppen.
Se på bildetMellom Kampeknerten og Mørkreiåsen er det en dyp kløft, og det er best å gå nordover på Kampeknerten før en tar seg over til Mørkreiåsen. Bildet er tatt på Kampeknerten.
Se på bildetOppe fra Mørkreiåsen (574 moh.), der vi befinner oss på grensen mellom Hole og Ringerike kommuner, ser vi en liten del av Søndre Heggelivann. Men det viktigste man erfarte her oppe i dag, var at vinteren kan være like om hjørnet. Rett før bildet ble tatt kom det en snebyge som avløste regn og sludd. 1-2 plussgrader i luften og bjerketrærne snart helt frie for blader… Jo, vi nærmer oss!
Se på bildet7 bilder vist.