I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Det har kommet 20 cm nysnø på Marifjell. Flott standard på løypene dit 29. april!
Se på bildetI dag strømmet skiløperne ut i de flotte løypene mellom Nordåsen skistadion og Marifjell. Det ble en velfortjent pause i solen etter stigningene til toppen. Snømåleren her oppe viste 50 cm.
Se på bildetPå toppen av Marifjell møter dette hyggelige synet deg: Forsyn deg med en Kvikklunsj, og vipps det du syns den er verdt.
Se på bildetDette bildet henger på veggen inne i Marifjellhytta. Vegetasjonen på toppen er såpass høy at fra bakken ser man ingenting, men kommer man litt opp, er det en fantastisk utsikt i alle himmelretninger.
Se på bildetFlotte løyper og mye sne opp mot Marifjell. Vårværet fristet til lett påkledning. I bakgrunnen sees hvilestuen.
Se på bildetOppe ved toppen av Marifjell ser man eldgammel granskog. Det ser man også rundt Oppkuven og Kikuttoppen. Sannsynligvis har disse trærne fått stå i fred fordi de har vokst på uveisomme steder. Akkurat dette treet er nå under kraftig angrep fra fugler som hakker hull for å bo i det. Fra løypa kunne jeg se minst ti hull i treet. Bildet er tatt 400 meter fra toppen.
Se på bildetLøypemaskinen var framme på Marifjell i morgentimene 1. mai. Også 1. mai i fjor ble det preparert opp hit. Men det er mange år siden det kunne gås på ski helt fra start ved bommen i Sollia eller Rustad uten en grusstrekning å passere.
Se på bildetMange hadde tatt turen til Marifjell i forbindelse med skirennet Marifjellklassikeren. Der var det servering av pølser, sveler og diverse annet.
Se på bildetPå Nannestads høyeste topp, Marifjell på 717 moh, står det en hyggelig rastebu som turfolket kan bruke. Vi var så heldige at Nannestad og Bjerke løypekjørerlag svarte ja på vår forespørsel om å få overnatte. På vei opp la vi turen om Klofjell og hadde en fin tur i både preparerte løyper og upreparerte traseer.
Se på bildetEt fly har lettet i tåka over Oslo lufthavn og kommer ut i solskinnet. Bildet er tatt østover fra tårnet på Marifjell, der det er 360 graders utsikt.
Se på bildetFredagen bød på tåke i lavlandet og strålende sol i høyden. Her er utsikten sør/sørøstover fra tårnet på Marifjell, Nannestads høyeste punkt. Etter overnatting i hytta på toppen ble det tilbragt en del tid med kamera i tårnet.
Se på bildetFra det høyeste punktet i Nannestad, Marifjell, ser vi over til det nest høyeste punktet i Eidsvoll, Mistberget. Resten er under tåka. Øverst kommer et fly på vei mot Oslo lufthavn.
Se på bildetMens vi nøt utsikten fra tårnet på toppen av Marifjell, kom det to skiløpere pesende opp. De hadde gått fra Rustad på nordsiden av åsen, og vi fikk en hyggelig prat inne i varmen i hytta. De forsvant i hodelyktlys, mens vi forberedte middag og overnatting.
Se på bildetDer står det også en hytte som brukes som rastebu av turfolket. Vi spurte løypelaget om vi kunne få lov til å overnatte, fikk ja, og hadde en herlig tur.
Se på bildetSvetten har tørket, og hytta på toppen av Marifjell er blitt varm, så nå er det bare å "lande". Takk til Nannestad og Bjerke løypekjørerlag som lot oss få overnatte i koia.
Se på bildetSolen har krøpet nedover, dagslyset svinner og det begynner å bli ordentlig stemningsfullt både ute og inne i hytta på Marifjell.
Se på bildetKanskje mest kjent for skifolket, men Marifjell er intet dårlig turmål om sommeren. Det bugner av blåbær, og fra det nyrestaurerte tårnet er det fin utsikt. Herfra bushet vi til Klofjell, som er lavere, men gir mer åpen fjellfølelse.
Se på bildetVed åpning av et branntårn klipper man selvfølgelig ikke snora - den brennes! Karl Henrik Laache, leder av Oppvekst og kultur-utvalget i Nannestad kommune, samt Nannestad turlag, stod for "brenningen", mens leder i Nannestad og Bjerke løypekjørerlag, Rune Granås, assisterte ved å stramme snora.
Se på bildetLederen i Nannestad og Bjerke løypekjørerlag informerte om prosessen fram mot oppsettingen av det nye tårnet, både når det gjelder tillatelser, finansiering, strøm og værstasjon, og om bruk av det tidligere tårnet som stod oppå taket på hytta.
Se på bildetBakkeløpet Marijellsklassiker'n ble avholdt samtidig som åpningen av branntårnet på Marifjell. De ivrigste gikk de 480 høydemeterne fra Rustad og opp. Maskinparken til Nannestad og Bjerke løypekjørerlag stilte fulltallig, og det ble servert brus, pølser, kaffe og sveler til alle fremmøtte.
Se på bildetFra Marifjell kan du nå nyte 360 graders utsikt fra dette tårnet som Nannestad og Bjerke løypekjørerlag fikk satt opp 11. februar i år. Etter over et års planlegging og formelle godkjenninger av Fylkesmannen, grunneier Mathiesen Eidsvoll Værk og Nannestad kommune er vi nå stolte av å kunne presentere et flott tårn. På tårnet er det også montert en værstasjon med webkamera som er knyttet til domenet marifjell.no. All grunn til å ta turen hit!
Se på bildetDet seks meter høye tårnet på Marifjell er utstyrt med værstasjon og webkamera knyttet til domenet marifjell.no. Siden det ikke finnes strøm på stedet, er det ordnet med en batteripakke på 150 kg, solcellepanel og vindmølle som skal produsere strøm. Nettforbindelsen er gjort via ICE-net. Nannestad og Bjerke løypekjørerlag fikk satt opp tårnet 11. februar i år. Det skjedde etter over et års planlegging og formelle godkjenninger av Fylkesmannen, grunneier Mathiesen Eidsvoll Værk og Nannestad kommune.
Se på bildetFor å komme til toppen av det seks meter høye tårnet på Marifjell, må det klatres. Med en solid stige med ryggbøyle og godt grep for hendene, er dette en veldig grei klatretur.
Se på bildetFlott utsikt i soloppgang fra det nye tårnet på Marifjell. Tåka ligger tett på Romeriksslettene. Toppen som stikker opp til venstre i bildet, er Mistberget i Eidsvoll.
Se på bildetI februar 2015 ble det satt opp et seks meter høyt tårn på Marifjell.
Se på bildetDenne vinteren er det satt opp et seks meter høyt tårn på Marifjell. Her er monteringen i full gang.
Se på bildetDenne vinteren er det satt opp et seks meter høyt tårn på Marifjell. Her ser vi helikopteret som frakter opp deler av det.
Se på bildetOver 30 skiløpere gikk opp til Marifjell i dag - på ski. Her er det Marifjellsmyra som forseres.
Se på bildetDet er 17. mai, og da er det klart at en oppstigning til Marifjell på ski må markeres!
Se på bildetHva er mer norsk enn langrenn og 17. mai? En fantastisk dag med mellom 15 og 20 varmegrader. Vi måtte bære skiene fra Grustaket og inn til Skjennumstjernet. Herfra og opp til Marifjell var det stort sett mulig å gå hele vegen uten å ta av seg skiene. Snødybden ved målestaven viste 1,5 meter. Fra venstre: Øyvind Østbu, Tine Sedahl, Stein-Arne Alnæs, Lars-Erik Eriksen, Øyvind Bjørklund, Trond Harald Sand og Marius Vambeseth.
Se på bildetMange valgte seg en skitur på 17. mai, for det er fortsatt mye snø opp mot Marifjell i Nannestad. Folk kom til toppen på 717 moh. på forskjellig tidspunkter, og et stykke ut på formiddagen hadde 30 personer vært oppe ved hytta. Her er en glad gjeng i gang med feiringen. Fra venstre: Øyvind Østbu, Stein-Arne Alnæs, Gry Anita Alnæs, Øyvind Bjørklund, Lars-Erik Eriksen, Trond Harald Sand og Marius Vambeseth.
Se på bildetPå morgenen 17. mai var det mange skiløpere som gikk opp til Marifjell fra Grustaket. De første to kilometerne var det barmarksføre, men deretter var det så godt som sammenhengende løype helt opp. Det er spesielt med så mye snø 17. mai og kun 40 minutter fra Oslo.
Se på bildetKjersti Ånerud trosset varmegradene og kalenderen og fikk seg en fin skitur opp til Marifjell - i dagsferske maskinspor. Her er hun i fint driv rett før toppen. Hun valgte å gå på zeroski i dag, og det var nok lurt. Nysnøen som kom i høyden for et par dager siden, var temmelig våt, så rubben ga godt feste. Fotografen hadde skøyteski, og det ble en ganske tung affære i den noe løse fristilstraseen.
Se på bildetPå toppen av Marifjell må skia av for å få signert boka som ligger inne i hytta. Mange har vært innom hytta for å signere i løpet av de siste dagene. For eksempel var det 1. mai hele 46 skiløpere som signerte på toppen. Flotte snøforhold og fint vær ga mange en flott naturopplevelse denne dagen.
Se på bildetDet var fint å komme seg opp til Marifjell på ski den første morgenen i mai.
Se på bildetDet er mye moro å kjøre ned fra Marifjell når man er seks år!
Se på bildetFantastiske forhold opp til Marifjell i dag, og mange hadde tatt turen opp. Her ser vi fra venstre Astrid Hermine Rønning Hoff, Arnfinn Hoff, Ole Torkel Sundby, Torgeir Vognild, Berit Hofseth Sundby og Grete Roaldstveit Vognild.
Se på bildetDen gamle brannvakthytta på Marifjell var god å ha for vårturdeltagerne i dag. Fyr på ovnen og nykokt kaffe gjorde det ekstra hyggelig å raste innendørs. Denne hytta står alltid åpen, og har oftest ved til oppfyring
Se på bildetHytta på Marifjell er ikke stor, og noen av vårturdeltagerne valgte å raste utendørs, men under tak som vi ser. Det var ikke kaldt i dag, men snø og sludd på store deler av turen gjorde at mange ble våte. Godværet som var meldt kom til slutt, men da var turen over :-)
Se på bildetNannestad og Bjerke løypekjørerlag stilte mannsterke på toppen og hilste deltagerne på vårturen velkommen etter hvert som de ankom. De hadde tilmed satt på en kjele med pølser som sultne skiløpere viste å sette pris på!
Se på bildetSiste del av arbeidet med å få på plass utedoen på Marifjell består i å skru fast taket. Førstemann står allerede i kø for å teste fasilitetene.
Se på bildet50 bilder vist.