I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Dette er den samme fossen som på bilde nr. 20572, men med mye større vannføring. Den er rett øst for veisvingen der bilde nr. 27989 er tatt fra, hvor fosseduren på veien er på sitt sterkeste. Terrenget ned dit er vanskelig, men frossen mose og snølag med skare ga bedre grep enn våt mose. Dette bildet er tatt fra roten på grana med den bøyde stammen til høyre i bildet fra november 2013.
Se på bildetDe fleste byggverkene langs elva har med fløtingen å gjøre, men denne betongterskelen er av nyere dato: et traktorvad på traktorveien fra veien til Lysedammene og liene syd og øst for Stuteskallen. Bare egnet til fotvading ved liten vannføring.
Se på bildetOvenfor fossen på bilde nr. 20572 renner elva gjennom flere flatere myrstrekninger. Her var det nødvendig å bygge skåmurer for å sørge for at tømmeret ikke stakk av innover myrene, men holdt seg i hovedløpet.
Se på bildetOm lag 160 meter ovenfor nedre foss kommer enda en kløft, som innledes med denne fossen. Målt på orienteringskartet faller elva her om lag 15 meter på en lengde av 40 meter. Igjen er terrenget langs elva vanskelig, med stup og bratte partier med stein og kratt.
Se på bildetRett før kløfta på bilde nr. 20576 kaster elva seg utfor denne fossen. Ikke så veldig høy, men dimensjonene på skåmuren viser at dette var et kritisk sted under fløtingen.
Se på bildetDette bildet viser samme kløft som bilde nr. 20576, men nå sett fra innløpet av kløfta. Trang, bratt, ganske utilgjengelig og glatt i vått vær, men med spor av sti et stykke inn på østbredden.
Se på bildetPå bilde nr. 20575 ser terrenget der Tverrelva renner ut i Heggelielva ganske flatt ut, men det er kortvarig. Etter 40 ganske åpne meter kommer en 150 meter lang kløft. Om tømmeret vaset seg her, må det ha vært både krevende og farefullt for fløterne å løse opp vasen.
Se på bildetOm lag 800 meter vest for Nedre Lyse renner Tverrelva ut i Heggelielva. På bildet er Tverrelva til høyre, Heggelielva i midten, og bekken fra Venneråsen kommer fra venstre.
Se på bildet8 bilder vist.