I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
I dag var det pløying med veterantraktorer på jordet mellom Mo gård og Nordre Sørum. Dette er en begivenhet som samler mange grunneiere og medlemmer av Bondelaget. og det var gratis pølser, kaffe og solbærtoddy til alle. Om vinteren stiller grunneierne jordene til disposisjon for preparerte skiløyper. I bakgrunnen ser vi Mo gård, og himmelen viser et værskille akkurat her.
Se på bildetDenne Hereford-oksen beitet sammen med noen kuer rett nord for Mo gård, og så ikke ut til å ha noen verdens bekymringer. Pilegrimsleden går forbi her, i retning Norderhov kirke. Denne traseen er også en del av sykkelrute 1027.
Se på bildetPå dagens sykkeltur inngikk blant annet rute 1027, som går forbi Mo gård. Her møtte vi blant annet disse kuene, som koste seg i septembersolen. Det er flott utsikt herfra, men de firbente satte nok vel så stor pris på gresset.
Se på bildetHer er passeringspunktet for skiløypa om vinteren. Du ser merket på stolpen for Pilegrimsleden, og Mo gård som ligger rett fram opp en liten åskam. Typisk for området, slakt opp på østsiden, bratt ned på vestsiden. Se for øvrig bilde nr. 30633, som er tatt fra samme sted en vinterdag.
Se på bildetDikteren, eventyrinnsamleren og presten Jørgen Moe var født her på Mo gård i Hole. På tunet er det satt opp en statue av ham. Her er det også benker og bord for den som vil ta seg en rast.
Se på bildetTunet på Mo gård, med låven rett fram. Til venstre ser vi statuen av dikteren, eventyrinnsamleren og presten Jørgen Moe. Han var født her.
Se på bildetPå parkeringa ved Mo gård er det plass til ca. seks biler hvis de parkere ut og inn. Denne står feil. Herfra er det mange løypevalg, og bare 200 meter til Hanserudstua.
Se på bildetDet er kjørt milevis med løyper i Holebygda utenfor Hønefoss. For de ikke-lokale kan det veldig grovt beskrives som jordene vest for Steinssletta og utover Røysehalvøya. I dag hadde løypemaskinen startet fra Mo gård (i bakgrunnen på bildet), eventyrforfatteren Jørgen Moes barndomshjem. Der er det skikafé i helgene. Et annet startsted med parkering er Norderhov kirke. Løypekart finnes bl.a. i Skiforeningens løypeapp.
Se på bildetBildet er tatt sørover nedfor Hanserudstua. Denne løypa går helt flatt hele veien til Steinssletta parkering/buss.
Se på bildetBildet er tatt ved Mo gård (der du krysser veien fra gården mot Selteveien) og sørover på Steinssletta. Flatt og fint.
Se på bildetSporet hadde godt av å bli kjørt opp på ny, og Anders tok turen. Litt typisk, men her kjører vi mellom Solbærbuskene på Nordre Sørum. En meget hyggelig og flink grunneier, som hjelper løypelaget med plass. Skyene henger over kanten på Krokskogens rygg i bakgrunnen. Like utenfor bildet til venstre ligger Mo gård.
Se på bildetPakking av såle på Sørum, Mo gård i bakgrunnen. Vi har fått låne rulla på Ringkollen fra Skiforeningen, og har byttet aksel på den. Men rulla kan vi pakke snøen slik at vi får en liten slåle, og ikke minst så blir det et trau som fyller seg med snø om det er blittelitte granne vind. Et år reddet Ragnar sesongen med å kjøre rundt og rundt på Røyse en hel søndag, og fikk pakket litt og litt for hver runde. Vi lærte mye av det han der gjorde.
Se på bildetTung, våt høstdag. Vi ser Holleia i bakgrunnen og jordene hvor skiløypene går om vinteren. Treet til høyre står på Mo gård.
Se på bildet13 bilder vist.