I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
På tunet på Langbru var det mye å se, rett ved blåmerka sti. Du ser stikrysset i bakgrunnen. Det hadde vært artig å vist litt mer, men fant ikke noe på nettet.
Se på bildetDette er et av det mest spesielle tun jeg har sett på Krokskogen. Her er det mange små og store bygninger, som er flott dekorert med smijern, gamle redskaper og utskårede dyr. Den blåmerka stien går rett ved trammen på hytta. Her sett fra øst.
Se på bildetOver Gråberget nordvest for Skamræk går en flott, men umerket sti. Det er utsikt i alle retninger fra toppen, samt fra stien langs ryggen sørover. Heggelivann sees i bakgrunnen her.
Se på bildetPå toppen av Gråberget, 596 moh., står et trig.tårn fra tidligere tider. I bakgrunnen skimtes Gråbergtjern og bakerst Lauvlisæterbrenna.
Se på bildetÅrets nest siste dag startet med sol, men innen fotografen hadde kommet seg opp på Gråberget, var det blitt lett snøvær. Toppen er langstrakt, og i bakgrunnen skimtes Nordre Heggelivann. Turen startet ved Damtjern og foregikk hovedsakelig på ski. Føret er for spesielt interesserte.
Se på bildetLangs stien mot Gråberget var det med ujevne mellomrom steinvarder eller steinrøyser med merkestaur. Vi fant også ved bunnen av Skotkleiva, og noen meter øst for stien enda et grensemerke, denne gangen med varde og malt med rødt på nordsiden av steinen. Det er også maling av eldre dato på østsiden av steinen. Noen forklaring på disse merkene kjenner vi ikke enda.
Se på bildetVeiviseren ved foten av Gråberget har DNTs blåfarge, men annen type tekst og bakgrunn. Den gjør nytten sin like fullt, og viser til en grei, umerket sti opp nordryggen.
Se på bildetTårnet over trigpunktet på Gråberget ser ut til å være selvsnekret av de furustrangler som befant seg nær toppen den gang, men i motsetning til mange andre trigtårn, står det fremdeles. Står gjør også den velvoksne tørrfura på nordryggen.
Se på bildetKlimaet er tøft på Gråberget, men furuene holder ut, dog noe merket. Utsikten fra toppen er likevel bra i de fleste retninger, her mot syd og mot Heggelivannene.
Se på bildetPå Gråberget var det en gang en bjønneskanse, og rett ved toppen var det en kjentmannspost i perioden 1992-94. Vi fant ikke spor etter hverken markeringen av kjentmannsposten eller selve bjønneskansen, men furua som kjentmannsposten sto på var der, men ikke i god form lenger. Uansett, utsikten mot vest og Gråbergtjern var verdt turen denne nokså høstlige oktobersøndagen.
Se på bildetGråberget er en flott utsiktstopp som ligger mellom Skamrek og Gråberghyttene. Det går en blåmerket sti fra Gagnumsetra som følger gamle Vakerveien nordover og etter hvert langs foten av Gråberget med kort avstikker til toppen. Et av de flotteste utsiktspunktene i denne delen av Krokskogen.
Se på bildetMye snø ved Gråberghytta akkurat nå og bare taket sees fra oversiden. Hovedløypa mellom Gagnumsetra og Lauvliflaka går forbi her og det var preparert i dag.
Se på bildetGråberget sett fra Vakerseter. Nordvest for Gagnumseter og Skamræk stiger Gråberget (midt på bildet) til værs, nesten 600 meter over havet.
Se på bildet13 bilder vist.