I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Janhula er ganske trang og mørk, og man må nærmest åle seg inn i den. Den har i årenes løp fått masse patina i form av grønn lav. Det samme har husgerådene som ligger på det som vel var både seng og sittebenk. Men var emaljerte kjeler vanlig på 1830-tallet?
Se på bildetFor de som ikke bruker GPS, kan Janhula være vanskelig å finne. Her er den, sett fra blåstien. Janhula er under blokkene til høyre for den store blokka (egentlig to store blokker) i forgrunnen.
Se på bildetSpålen sett fra utsikten på Nautsundkollen. Litt grått og yr, men senere klarnet det opp, og det ble sol og fint.
Se på bildetFra Nautsundkollen kunne det vært fin utsikt over Spålen, men selve toppartiet er tilvokst og ispedd tørre trær og vindfall som gir det et visst urskogpreg. Mot øst, mot stupene ned mot Spålen, er det mer åpne felter som gir bra utsikt mot øst.
Se på bildetDette er interiøret i Janhula, spartansk og meget trangt. Selv om det gjerne var bygget på litt ekstra rom av trestammer, er det vanskelig å forstå at noen kan ha skjult seg her i syv år og holdt ut vinterstid. Siden vi var her sist i 2009, har hula muligens blitt brukt, siden kokekarene har blitt flyttet på og det har vært gjort opp varme utenfor hula, se bilde nr. 19611.
Se på bildetVest for blåstien, om lag 170 meter syd for Nautsundkollen, ligger det noen store steinblokker. Under disse er det et hulrom. Kjentmannshåndboka 2008-10 forteller at dette var vinterhula til Fleske-Lars, hvis egentlige navn var Jan. Sommerhula lå i steinrøysa langs Langtjernbekken om lag to kilometer lenger syd. Her undersøker Atie hula, og fungerer samtidig som målestokk. For interiør, se bilde nr. 19612. Kjentmannspost 1990-92 og 2008-10.
Se på bildetØst på Nautsundkollen er det god utsikt mot søndre del av Spålen. Det ble en lengre pause her oppe i dag.
Se på bildetHer ser vi langt østover. Det nærmeste vannet er Spålen, og i det fjerne ser vi Katnosa.
Se på bildetFra Nautsundkollen er det flott utsikt. Her mot blant annet Pershusfjellet.
Se på bildetNautsundkollen med flott utsikt over Spålen. Vi ser Katnosa i det fjerne.
Se på bildetStien over Nautsundkollen byr på mange fine naturopplevelser. Det blir ekstra trolsk stemning når tåka siver mellom trærne som i dag.
Se på bildetNautsundkollen tilhører Spålen-Katnosa naturreservat, og skogen kan oppleves slik den er når det ikke gjøres store inngrep i den. Det går likevel en blåmerket sti over kollen.
Se på bildet14 bilder vist.