I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Det er friskt og grønt overalt nå, så også på Spålsberget. Utsikten var preget av regnet som silte ned, men det var mulig å se Øyangen der borte. Her på toppen er vi 629 moh., like høyt som Oslos høyeste punkt, Kjerkeberget, et stykke lenger sørøst.
Se på bildetUtsikten fra Spålsberget er flott i alle retninger. Her ser vi bl.a. ned mot Spålen.
Se på bildetEn enslig rødmerket stake viser vei over Steinbutjern, men isen er ennå ikke sikker. Bak reiser Spålsberget seg, der vinteren har festet grepet.
Se på bildetDet ble med utsikten hjemmefra mot blå himmel denne dagen. Etter hvert begynte det å blåse og snø store filler. Det var ganske friskt, eller kanskje surt er et bedre uttrykk, på Spålsberget. Ingen grunn til å grave frem teleobjektivet for å ta utsiktsbilder.
Se på bildetPå vei ned. Første del er lett, men litt mer krevende nede i den tette granskogen. Men ned kommer man alltid.
Se på bildetEn tur på Spålsberget er alltid fint, og på toppen venter en flott utsikt. I dag var det fint å gå utenfor løypene så det var lett å komme opp.
Se på bildetFra Spålsberget er utsikten mot Uglaseter upåklagelig. At det ser mer ut som sommer enn oktober på bildet kommer av at bjørkene allerede hadde felt bladene så høstfargene glimret med sitt fravær. Selve Uglaseter til høyre er under oppussing.
Se på bildetI 2008, da Spålsberget sist var kjentmannspost, var det et poeng å se solobservatoriet fra flest mulig poster. Fra Spålsberget går det bra med teleobjektiv til tross for blådisen. Bildet viser også et stort nytt flatehogstfelt. Ellers kan mastene på Tryvann skimtes mot syd herfra.
Se på bildetPå det høyeste punktet på Spålsberget er det en varde med gul stake. Det er en av flere grenserøyser i området, mens trigpunktet er midt i lunsjbordet vårt litt lenger mot nord. Av kjentmannsposten fra 2008 er bare rammen igjen. Øyangen i bakgrunnen.
Se på bildetSnø og rim har dannet de flotteste formasjoner her nord i Spålsberget. Her går løypa forbi opp fra Spålen.
Se på bildetTuren over Spålsberget er verdt noen svettedråper. Den umerkede stien på sydsiden byr på denne lille idyllen rett før den treffer blåstien.
Se på bildetDen nye kjentmannsboka forteller om både sognegrense og grense mellom Nordmarksgodset og "bondeskauen" over Spålsberget. I den bratte skråningen sør for toppen finner vi denne flotte grenserøysa med jernbolt.
Se på bildetSpålsberget når over 600 m.o.h., og det er fin utsikt herfra. Vi skuer her mot nordvest, der Øyangen er synlig mellom tretoppene.
Se på bildetEt navnløst tjern, dog særdeles idyllisk. Is og tæle setter seg igjen etter mildværet.
Se på bildetFra Spålsberget får du kanskje den aller fineste utsikten over Øyangen
Se på bildetEn steinvarde markerer toppen på Spålsberget 629 moh.
Se på bildet22 bilder vist.