I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
De fikk seg nok en fin tur, disse to, som hadde valgt å gå over Vardåsen i dag. Bildet er tatt i løype 732 (Bekkestua - Vardåsen), drøyt 400 moh.
Se på bildetDet var en fantastisk skidag i Romeriksåsen i dag, onsdag i påskeuken. Her i løypen over Vardåsen.
Se på bildetGapahuken ligger flott til litt opp fra vannet med god utsikt.
Se på bildetGapahuken er riktig så elegant der den ligger med god utsikt over Helletjern. Plass til overnatting for ca. fire personer. Liten badeplass ved vannet og fin bålplass utenfor.
Se på bildetGapahuken ved Helletjern ligger flott til ved sydøstenden av vannet.
Se på bildetVardåstjern er et vakkert vann med fin teltplass i sørenden. Det ligger på 415 meters høyde og er det høyeste punktet på Vardåsstien, en gammel setersti datert helt tilbake til 1818.
Se på bildetLangs østbredden av Vardåstjern er det flere fine rasteplasser. Denne er litt spesiell, for her er det utsikt mot innflyvningsradaren for Gardermoen ved sydenden av vannet. Den er det rødaktige rektanglet som er synlig bak en tretopp til venstre for masten. Som en bonus for den noe forsinkete lunsjrasten fikk vi med oss rushet av fly som lettet til kvelds.
Se på bildetVardåstjern er ett av de mange skogstjernene syd for Vardåsen. Dette er utsikten fra nordenden av tjernet mot vika i nordøst. Her er det et flatt, myraktig parti med utsikt mot øst og flyene som tar av og lander på Gardermoen. Her gikk skiløypa fra Åsgreina til Bekkestua på begynnelsen av 1990-tallet, og her var det kjentmannspost i perioden 1990-92.
Se på bildetRåtnende tømmerrøys på Vardåsen: Enda et trigtårn som har falt, enda en åstopp som har blitt dekket av skog. Snart må vi stole på flatehogster for å få en lysning i skogen og litt utsikt. Kjentmannspost 40 denne perioden (2010-2012).
Se på bildetPå vei til Vardåsen fra Gruvelia er det naturlig å legge veien om Helletjernet. Her begynner det å bli høstlig, og mange bjørker har allerede mistet bladene. Slik er det flere steder, kanskje ble sommeren for våt også for bjørka? Gapahuken i sydøstenden av tjernet var kjentmannspost 39 2004-2006, besøkt for nøyaktig fire år siden. Den er synlig mellom trærne i høyre bildekant.
Se på bildetDet er flere steder som heter Vardåsen. Denne lille kollen ligger midt i Romeriksåsene og er 440 moh. Den har to toppartier, og på det østre sto et trig.tårn som nå har rast sammen. Her er kjentmannspost for perioden 2010-12. Navnet stammer fra tidligere tiders vardebrenning.
Se på bildetDet er litt stigning fra Sjonken eller Bjertnessjøen og opp til Vardåsen, men på dager som i dag var utsikten belønning god nok.
Se på bildetFra toppen av Vardåsen faller skiløypa ned mot Bekkestua over flere absolutt ikke tørre myrer!
Se på bildetPå toppen av Vardåsen, mellom Sjonken og Bekkestua har det tydeligvis en gang stått et tårn. I dag ligger bare rester igjen - synd, for utsikten her oppe kunne vært flott om en hadde kommet over tretoppene
Se på bildetHer kommer rundløypa fra Åsgreina opp mot Vardåsen inn på traseen fra Sjonken (til høyre i bildet) og følger den sørover mot Bekkestua. Dette er rundløypas høyeste parti i fint og åpent myrterreng med hovedsaklig furuskog.
Se på bildetRomeriksåsene byr på et fantastisk skiterreng. Løypa fra Bekkestua over Vardåsen mot Bjertnessjøen er en opplevelse. Furumoer, myrer, utsikt og flotte løyper!
Se på bildet22 bilder vist.