I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Det er mer enn ti år siden Sandermosen stasjon ble benyttet som stoppested på Gjøvikbanen. Stasjonen ble vernet i 1998.
Se på bildetVed Snippen går Greveveien i en liten tunnel under toglinjen, til glede for både syklister og fotfolk. Om vinteren går det skiløype gjennom tunnelen.
Se på bildetSør for Søndre Movann går jernbane og turvei svært tett i noen hundre meter.
Se på bildetLike nord for Sandermosen stasjon kan vi svinge av fra asfalten og ta Greveveien nordover på grus. Dette er en fin og variert sykkelvei nordover langs Gjøvikbanen opp mot Snippen og Movatn. Derfra er mulighetene mange, i alle retninger. I dag, en lørdag midt i juli etter en regnfull uke i Oslo, var imidlertid vannstanden ved bommen i overkant stor. Fotografen tråkket etter, med skoene godt dekket av vann som resultat.
Se på bildetTogstasjonen i Nittedal er et fint sted å starte når du skal på tur i Marka. Herfra går det kort vei til Sørlitangen og Tumyrhaugen, begge steder er innfallsporter til Nordmarka fra øst. Ved å sykle ned Stasjonsveien kommer du ned mot Nitelva, og der går det sykkelruter både nordover og sørover dalen.
Se på bildetEn må ikke lenger enn til Gaustad i Oslo for å finne bondelandet. Det er store dimensjoner over redskapen som harver over jordene mellom Tuggerud og Sognsvann nå om dagen.
Se på bildetSelv om Gjøvikbanen ikke har fast stopp på Sandermosen mer, kommer det stadig tog forbi. Lyd- og lyssignal varsler, men det gjelder å være OBS når man skal krysse, enten det nå er på sykkel eller ski.
Se på bildetDet ble hett for mange som lå og solte seg ved Sognsvann i dag. Da var det godt å kunne ta seg en dukkert i et vann som fortsatt ikke hadde de høye temperaturene.
Se på bildetDa Peder Anker kjøpte Hakedals Verk i 1820 bygget han sammen med sin svigersønn, grev Wedel Jarlsberg, Greveveien fra Hammern til Hakedal Verk. Fra Sandermosveien til Snippen st. er Greveveien vakkert bevart og fredet.
Se på bildetSørlitangen er en populær innfallsport til Marka for folk i Nittedals-området. Vinterstid kan det være temmelig fullt på parkeringsplassen her. Idrettsplassen ved Sørli skole er knutepunkt for løyper og skogsbilveier.
Se på bildetAnkerveien strekker seg helt fra Bærums Verk til Hammeren i Maridalen. Til høyre ser vi slutten på den veistrekningen som går fra Svartkulp, forbi Nedre Blanksjø og gjennom Skjervenmarka. Her ved Steinsrud møter den Ullevålseterveien mellom Hammeren og Ullevålseter. Det er med andre ord bare en liten bit igjen av Ankerveien - ned bakken til Hammeren.
Se på bildetAnkerveien følger Sognsvanns østre bredd et stykke, før den svinger opp mot høyre her ved Svartkulp. Herfra er det fin grusvei helt til Hammeren. Holder du til venstre i dette krysset, kommer du mot Ullevålseter.
Se på bildetAnkerveien er fin å sykle. Underlaget er flatt, selv om toppdekket ikke har satt seg helt alle steder. Her litt nord for Nedre Blanksjø møtte fotografen to syklister som var ute på en sen treningstur.
Se på bildetTrillestien sørøst for Nordre Movann er forsynt med en liten bro over bekken.
Se på bildetSykler man fra Movatn til Slåttemyra må jernbanen krysses tre ganger. På bildet ser vi krysningspunktet nærmest Slåttemyra.
Se på bildetSander gård ligger på nordøstsiden av Maridalsvannet. Denne oktoberdagen i 2004 var det fortsatt høstfarget løv på noen av trærne i dette bølgende kulturlandskapet.
Se på bildet18 bilder vist.