I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Flott utsikt mot Randsfjorden når nedkjøringen fra Blokkhus starter. Til høyre ser vi Brandbukampen.
Se på bildetLygnasæter er et populært sted både for veifarende mellom Hadeland og Toten og for de som vil tilbringe noen dager i høyden her oppe på åsen. Her er det både hotell, kro, kiosk, bensinstasjon og gatekjøkken - og ikke minst et supert turterreng.
Se på bildetPå vei fra Lygna til Badstuvegen slipper man å sykle i våt løypetrase. Øståsen Skiløyper har bygget ca. 500 meter med "plankesti" i myrene - fordelt på fire strekninger.
Se på bildetFire strekninger med til sammen ca. 500 meter "plankesti". Det har Øståsen Skiløyper bygget i myrene mellom Lygna og Badstuvegen. Traseen for øvrig er også kraftig oppgradert. Dermed er dette blitt en attraktiv rute for syklister på tur.
Se på bildetDette er et knutepunkt ved Badstuvegen både sommer og vinter. Veien rett fram går oppover dalen mot Svera og videre innover Øståsen. Bak oss går veien ut på gamle riksvei 4. Til venstre går turvei og skiløypetrasé opp mot Lygna, mens man vinterstid kan ta til høyre i retning Moen skole. Øståsen Skiløyper har satt opp skilt som viser vei både for syklende og skiløpere.
Se på bildetDet er langt mellom bilene på gamle riksvei 4 her ved Ragnhildrud. De har fått en ny og bredere trasé. Og bra er det for de myke trafikanter på gamleveien.
Se på bildetPilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim følger Kjølvegen over åsen fra Hadeland til Toten. Ved Høgkorsplassen er det i år satt opp tre store trekors og en informasjonstavle om historien som er knyttet til dette stedet. Ifølge biskop Jens Nilssons beskrivelse av en visitasreise i 1594 stod det flere kors langs veien mellom Hadeland og Toten. Korsene skal ha stått der fram til 1800-tallet. Den nøyaktige plasseringen er ikke kjent, men de skal ha stått ved veiens høyeste punkt. Og det er her ved Høgkorsplassen. I bakgrunnen kan vi så vidt se Einafjorden.
Se på bildetDet er hvitt i Kjølvegen, men litt sølete er det også. Så det går nok ennå en stund før man herfra - på ski - kan suse ned bakkene til Åstjern, i pilens retning.
Se på bildetLygnasæter Hotell ligger fint til rett ved Lygnavatnet. På motsatt side av bygningene er det inngang til hotell, kafe, bensinstasjon og kiosk.
Se på bildetFredelige omgivelser og nok av mat. Hestene ser ut til å nyte en førsteklasses sommertilværelse her ved Søndre Helgedalsætra.
Se på bildetI dette krysset tar Jotunheimstien av og går ned til Åstjern. Denne traseen benyttes også om vinteren til hundespannkjøring.
Se på bildetLike ved RV180 er det god utsikt innover Helgedalen. Vi ser Einafjorden til venstre i bildet.
Se på bildetEn mil syd for Einafjorden kunne teleobjektivet fange inn denne innsjøen på Hadeland.
Se på bildetDenne fellessætra er i drift om sommeren og eiges av sju gardbrukere fra Brandbu området. Sætra har vokterbolig og moderne fjøs. Mjølka blir hentet med tankbil. Sykkelrute Åstjern - Lygna går forbi her.
Se på bildet300-400 meter sør for Pålsetra kan man nyte utsikten over litt av Hadeland.
Se på bildetKlokken har passert 21 den første dagen i juli, og det begynner så smått å skumre litt på Pålsætra siden det har kommet noen skyer inn over Hadeland i løpet av kvelden
Se på bildetDen frodige Einavollen hadde invitert sauene til å ta for seg av gress og blomster på vollen i dag.
Se på bildet18 bilder vist.