I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Lygnasæter er et populært sted både for veifarende mellom Hadeland og Toten og for de som vil tilbringe noen dager i høyden her oppe på åsen. Her er det både hotell, kro, kiosk, bensinstasjon og gatekjøkken - og ikke minst et supert turterreng.
Se på bildetPå vei fra Lygna til Badstuvegen slipper man å sykle i våt løypetrase. Øståsen Skiløyper har bygget ca. 500 meter med "plankesti" i myrene - fordelt på fire strekninger.
Se på bildetFire strekninger med til sammen ca. 500 meter "plankesti". Det har Øståsen Skiløyper bygget i myrene mellom Lygna og Badstuvegen. Traseen for øvrig er også kraftig oppgradert. Dermed er dette blitt en attraktiv rute for syklister på tur.
Se på bildetDette er et knutepunkt ved Badstuvegen både sommer og vinter. Veien rett fram går oppover dalen mot Svera og videre innover Øståsen. Bak oss går veien ut på gamle riksvei 4. Til venstre går turvei og skiløypetrasé opp mot Lygna, mens man vinterstid kan ta til høyre i retning Moen skole. Øståsen Skiløyper har satt opp skilt som viser vei både for syklende og skiløpere.
Se på bildetTåka har ligget tett i flere timer, men nå er den i ferd med å lette. Til venstre i bildet skinner sola allerede, mens det fortsatt henger igjen en del tåke litt lenger unna. En halvtimes tid etter at dette bildet var tatt, badet Malsjøen i strålende høstsol fra blå himmel.
Se på bildetDet er en stille og fin høstdag i Hadelandsåsene. Vi ser sørover vannet Skjerva, fra det nordvestlige hjørnet.
Se på bildetI en sen kveldstime hadde solen forsvunnet bak Svartbråtaberget (706 moh.), og det ble en utfordring å finne lys nok til å komme seg videre. Kun en pastellfarget flekk på himmelen var alt som var igjen av solen etter en fin dag. I forgrunnen har vi Gullentjern (542 moh.).
Se på bildetI en sen kveldstime kunne Randsberget speile seg i Gullentjern. Jo, det var en fin dag i dag.
Se på bildetVed Bustvolden møtes Sagvollvegen og Ognillavegen. Fra dette krysset har man mange steder innen rekkevidde hvis man sykler.
Se på bildetSkreihaugen ruver godt i terrenget. De to toppene når henholdsvis 774 (den til venstre) og 779 moh. Helt til høyre i bildet ser vi litt av Langfallhaugen. Bildet er tatt fra Ognillavegen, en flott vei å sykle på.
Se på bildetDet er litt bart på noen felt oppover Knatthaugen, men åsen har fått beholde skogen på toppen. Bildet er tatt fra Ognillavegen.
Se på bildetUtsikt fra Skjerveknatten. Vi ser nærmest Skjelbreia, til venstre Våja og lengst bak vannet Grøa som er drikkevannskilde for Lunner og Gran. En blåsti er nå åpnet mellom Skjerva og Lynnebakken over Skjerveknatten.
Se på bildetHer er vi ved Skjerva gård og Skjervavatnet, der skogsbilveien nordover mot Ullvilsdalen tar av. Skjerva i Markadatabasen er imidlertid plassert ved "Skjervatråkket" noen hundre meter videre bortover riksvegen
Se på bildetRandsjøen ligger vakkert til ved utfartsparkeringen i Ullvildsdalen. Hvalebykampen i bakgrunnen.
Se på bildetSkjervetråkket er navnet på vegkrysset ved Skjerva, der det går veg nordover langs Våja opp mot Sagvollen og til Sjosætra og Ullvildsdalen
Se på bildetHyttene ved Skjerva minner om kolonihagehytter, små og enkle men funksjonelle. De ble opprinnelig satt opp av folk som jobbet i tilknytning til det gamle sagbruket.
Se på bildetSagvollstallen er bare åpen for servering helgene i vinterhalvåret
Se på bildetVed Sagvollen er det flott både sommer og vinter. I dag var det godt og varmt, og flere lokale hadde tatt turen hit for bading i Vassbråa og bærplukking.
Se på bildetSelv om granskogen er tett innpå, kom kveldssolen frem til denne nedlagte seteren som i dag brukes som hytte. Frodig er det her også på denne tiden av året. Markblomstene lyser opp i terrenget, og veksten så ut til å være god på den lille åkerlappen i tilknytning til eiendommen.
Se på bildetSagvollen ligger inne på Gran allmennings skoger, 15 kilometer sør for Lygnasæter. Om vinteren kan man ta en avstikker bort hit, fra løypa mellom Lygna og Brovoll, da det her er servering i den gamle Sagvollstallen. Hadeland Turlag har også en ubetjent DNT-hytte - "Kjørestua" - like ved Sagvollstallen.
Se på bildet21 bilder vist.