I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Av og til er det ekstra viktig å snu seg tilbake. Som her, når man dermed får med seg det siste streif av sol over myrområdene på åsen vest for Einafjorden. Supert turterreng i rundt 580 meters høyde. Både Gjøvik-Oslo-løypa og Rognlirunden går her.
Se på bildetGjennom en åpning i skogen får man et glimt av Roglia, dette bruket som ble ryddet av finner og drevet som en gård fram til 1800. Da ble den ble delt i to til seterbruk for nordre og søndre Nes. Før gikk Gjøvik-Oslo-løypa over gården.
Se på bildetLandskapet blir mer spektakulært jo høyere man kommer. Vinteren er vakker her oppe i rundt 700 meters høyde.
Se på bildetFlott vintervær her oppe i rundt 550 meters høyde på Stormyrene.
Se på bildetDet var lite å si på preppekvaliteten i traseen vest for Svarttjern i ettermiddag. Flott for både klassisk og fristil.
Se på bildetDet er vinterferie i Oslo og hva er vel bedre enn å tilbringe den i vintereldoradoet på Hadelandsåsen? Her koser Silje seg oppe på Høgkorset like ved Linken.
Se på bildetDet gikk fort ned bakkene fra Eikvelta til Sveum, men fotografen fikk stoppet på veien ned for å forevige utsikten idet dagen ebbet ut.
Se på bildetMinuttene rundt soloppgang og solnedgang kan by på det vakreste skue på himmelen. Her er dagen på hell ved Rossumsætermyra nord for Lygna. Vi nyter fargene mens vi nærmer oss femmilsmerket og etter enda noen kilometer kan slå oss ned i hyttevarmen.
Se på bildetSkiruten Gjøvik-Oslo går rett forbi reabiliteringssenteret Paulsrud, og her måtte vi stoppe og nyte utsikten mot Skjelbreida og Einavatnet i det fjerne.
Se på bildetPå vei tilbake til Lygna valgte vårturen ruta over Blokkhus for å få litt variasjon. Her tilbake i løypekrysset ved Blokkhus hvor vi var i formiddag.
Se på bildetDet er plussgrader i fleng, men likevel fine forhold på Kjølvegen. Kuldegrader om natten bidrar til det. Nydelig utsikt gjør det ekstra supert å gå på ski i dette området.
Se på bildetFra løypa mellom Fellessætra og Åstjern, over Rossumsætermyrene.
Se på bildetFine og flate løyper fra Fellessætra til Åstjern.
Se på bildetTuren ut til Kvitingen er vel verdt strevet. Her er det et flott rundskue over store deler av sør Norge.
Se på bildetFra Osbakken ved Skumsjøen følger du skilting, går du over demningen, følger veien mot høyre frem til parkeringsplassen. Derfra er det skiltet videre.
Se på bildetPå veien opp mot Glåmhaugen er det kjempeflott utsikt vestover. Fra Eidstugua og sørover er det flere mulige løyper. Det mest naturlige valget er skiltet "Gjøvik-Oslo", men er ikke inntegnet på kartet "Mjøsa-Randsfjorden". Denne løypa går omtrent rett sørover til Glåmhaugen. Det andre alternativet, som er noe lengre og står inntegnet på kartet, går først litt østover før det bærer oppover til Glåmhaugen. Et siste alternativ er å følge veien direkte mot Sønsterby. Dette blir betydelig kortere og man sparer mange høydemetere. Veien kan imidlertid være brøytet(?), og man går glipp av et av de flotteste partiene.
Se på bildetDet er vanlig å starte skituren Gjøvik-Oslo i Hunndalen eller ved Skumsjøen. Turen kan forlenges med en dag ved å gå f.eks. fra Eiktunet i Gjøvikmarka til Skumsjøen hvor det fins overnattingsmuligheter (Osbakken). Løypekart og/eller kartet Mjøsa-Randsfjorden kan kjøpes på turistinformasjonen rett ved Gjøvik stasjon.
Se på bildetLøypa går over flotte flater og myrer før det bærer nedover til Eidstugua.
Se på bildet20 bilder vist.