I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Vel 380 meter over havet, og rundt 260 meter over Mjøsa. Utsikten mot Mjøsa og kulturlandskapet i Feiring er helt strålende her øverst i Kjerkelinna.
Se på bildetKjerkelinna går oppover gjennom kulturlandskapet i Feiring.
Se på bildetKjerkelinna er en bratt start på sykkelturen opp på Feiringåsen. Men så lenge man har en girsykkel som kan "kompensere" for tøffe oppoverbakker, går det helt fint. Vegen svinger seg oppover gjennom bygda, og hele tiden har man flott utsikt over kulturlandskapet og Mjøsa.
Se på bildetPå toppen der det begynner å gå nedover mot Tisjøvegen (hvis en kommer fra Almelihaugen), eventuelt på toppen 450 meter fra der Almelivegen startet (hvis en kommer fra Steinsjøen), går det av en litt utydelig traktorveg sørover. Følger en den 170 meter, går det av en tydelig merket sti til høyre. Følger en denne stien, har en snart en – i hvert fall i lokal målestokk – spektakulær utsikt ned mot Vangentjenn. Ned mot og over tjennet ser en utstyr som Haraldvangen bruker til klatring og rapellering (vises ikke på bildet).
Se på bildetNår en går stien fra Brurbakken til Trøllkjerka, får en det søndre Brågåtjennet rett under seg.
Se på bildetBrurbakken ligger et par hundre meter opp i bakken fra Brågåtjenna langs den gamle vegen mellom Hurdal og Feiring. Navnet er knyttet til et gammelt sagn: Et brudefølge red over åsen fra Feiring til Hurdal, hvor bryllupet mellom ei jente fra Feiring og en gutt fra Hurdal skulle stå. Plutselig var bruden borte. Det ble leita både lenge og vel, men de ga opp da de skjønte at jenta «var tatt i berget». Nå skal det vel mye til at det var huldra som kidnappa bruden. Mer sannsynlig er det at bruden ikke ville ha hurdølingen, og fikk sin utkårede til å utføre et bruderov. Det fins også andre sagn om Brurbakken, bl.a. at det var ei ulykke som hendte. Det er satt opp benker og bord på stedet, så her kan en sitte og nyte utsikten ned på det nordre Brågåtjennet, Agavannet, Røtjennet og i bakgrunnen Fjellsjøkampen, Bjønnåsen og Torseterkampen.
Se på bildetHer ved Brågåtjenna fortsetter rute 738 til venstre, mens den gamle vegen mellom Hurdal og Feiring går rett fram. Vil en besøke Brurbakken, Trøllkjerka eller Melbyhøgda, kan en sette igjen sykkelen her og fortsette oppover bakken til fots. En dugnadsgjeng fra Feiring har merket og gått opp stier, slik at det er lett å finne fram.
Se på bildetHer i krysset sør for Steinsjøen kan det være nærliggende å velge "den brede vei", som går opp bakken til høyre. Der står det også et sykkelskilt. Men "den smale vei", som går inn i skogen på venstre side, kan være vel så spennende. Begge fører til Hurdal, en av dem også kan også benyttes for å komme seg til Feiring. Alle de tre mulighetene er beskrevet her i Markadatabasen.
Se på bildetBladene har fått en annen farge nå. Det er høst ved Steinsjøen.
Se på bildetHer ved Rognlia tar man farvel med Totenåsen og får storslått utsikt nedover mot Hurdal. Bl.a. ser vi bakkene i Hurdal skisenter.
Se på bildetHer ved Rognlia i Hurdal går grensa mellom Hurdal kommune og Østre Toten. Vi ser nordover mot Totenåsen, et flott og variert turområde både sommer og vinter. Legg merke til tavla med kart og annen informasjon. Slike tavler er satt opp en rekke steder på åsen.
Se på bildetTorsæterkampen ruver her inne på Totenåsen. Den er hele 841 meter høy. Bildet er tatt ved Brennsætersjøen.
Se på bildetSom vanlig på en søndag - folk strømmer til Torsætra for å nyte buffeten som stedet er blitt så kjent for. Inne er det stinn brakke. Mange slapper også av i solveggen denne fine høstsøndagen.
Se på bildetFor små barn er denne tandemløsningen en fin overgang fra å sitte i sykkelvogn til å sykle helt alene. Det finnes også en løsning der barnesykkelen festes uten forhjul bak på voksensykkelen. Fordelen med festanordningen som vist på bildet, er at barnesykkelen lett kan tas av og settes på, slik at barnet selv kan sykle på strekninger der dette egner seg, og så henge bak på voksensykkelen når kreftene tar slutt eller at veg- eller trafikkforhold er for farlige. Bildet er tatt like ved Haugbrua.
Se på bildetBildet er tatt i nordenden av Holtjennet der den gamle ferdselsåra mellom Hurdal og Feiring tar av fra skogsbilvegen og sykkelrute nr. 571 (Holtjennet - Steinsjøen).
Se på bildetVegkrysset der sykkelruta fra Hurdal torg og nordover slutter og sykkelruta Haugbrua – Holtjennet starter.
Se på bildetAlmelia ligger høyt og fritt til i lia innenfor Feiring. Når man først har tråkket seg opp hit, blir det langt lettere i fortsettelsen. For her, vel 500 meter over havet, flater veien ut.
Se på bildetTorsætra ligger fint til like sør for Skjeppsjøen. Mange starter turen sin i Totenåsen her.
Se på bildet18 bilder vist.