Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Demningen er en solid steinkonstruksjon, og ser ut til å fortsatt være i god stand. Damlukene lekker, og til tross for en heller våt sommer, var vannstanden i dammen midt i august nok flere meter lavere enn da det var drift her. Men tett kratt og tett løvverk gjør det vanskelig å få skikkelig oversikt over dammen.
Bilde nr. 14630 gir en oversikt over Bjørumssaga 2011. Av husene etter selve saga står nå bare endeveggen mot syd sånn noenlunde oppreist. Sikringslista med smeltesikringer ser ut til å ha tålt tidens tann best. De elektriske ledningene som er synlige ser ut til å være fra begynnelsen av 50-tallet. Det tyder på saga ble oppgradert ganske kort tid før den ble nedlagt i 1964. Nybrua på E16 kneiser over restene.
Taket på våningshuset på Knappnæring var i raskt forfall, se bilde nr. 6565 fra 2006 og bilde nr. 14557 fra 2003. Men nå har det blitt aktivitet der igjen, ferske spor etter ATV og nytt takdekke av gammel takstein. De fortsatt åpne områdene er fulle av velvoksen brennesle. I år er Knappnæring kulturpost for Flaggspretten, i 2002-2004 var det kjentmannspost her.
Her er soppen som dannet hekseringen på bilde nr. 14559. Den er ca. 8 cm høy, klokkeformet hatt som ung, knippevoksende. Sikkert ikke sjelden, men til nå har vi ikke funnet en art som har dette utseendet og vokser på slik mark som her. Andre mer kjente og spiselige sopper som kantarell og blek piggsopp danner også hekseringer. I Østmarka kjenner vi til en ring av piggsopp med en diameter på minst 40 meter.
Langs blåstien til Knappnæring kom vi over denne velutviklete hekseringen av sopp. Det er de underjordiske som er på ferde her: Soppmycelet, dvs. den usynlige underjordiske delen av soppen, vokser et stykke utover hvert år. Fruktlegemene, eller soppene slik vi ser dem, dannes i de ytre, yngste delene av mycelet. Hekseringen er derfor en slags årring, og mycelets alder kan bestemmes ut fra hekseringens diameter når radiell årsvekst er bestemt.
Tilbake til dagens situasjon: Låvefundamentene er fortsatt synlige for den som vet hvor han skal lete, men tett brennesleskog gjør det lite fristende. Det var ryddet nok mark til å så ½ tønne bygg, ½ tønne havre og å sette 4 tønner poteter på jordene øst for låven (til høyre på bildet).