Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Det var flere som var ute på ski fra Myllsdammen i dag, og mange tok turen via Bislingen. Det er fortsatt mulig å gjøre denne avstikkeren til en runde, da man kan følge både veien og Formoløypa opp til fjellstua. Det er fortsatt mulig å komme seg over myrene i Formoløypa, men det tar nok ikke mange dagene før det er slutt også her.
Det var nydelig vårvær i Vestmarka i dag, og det var flott å kunne skøyte seg av gårde i traseer med god glid. I dag ble det en tur rundt Svartvann fra Skoglund, men med avstikkere til Risfjellet, Grønland og sydover fra Mikkelsbonn. Bildet er tatt en halv kilometer syd for Mikkelsbonn.
Statens kartverk har beregnet at Oslos geografiske midtpunkt befinner seg her, ved Nedre Blanksjø, et lite stykke nordøst for Sognsvann. Her er det bord, benker og en bålplass med kommunal godkjenning. Oslo kommune har nylig avholdt en konkurranse, der billedhugger Jon Gundersen vant med sitt utkast til markering av punktet. Hvis forslaget blir realisert, vil vi få se et omriss av hovedstaden utført i nordmarkitt og med selve midtpunktet i groruditt.
Ved Nedre Blanksjø befinner vi oss midt i Oslo, skal en tro målinger fra Statens kartverk. Her er det rasteplass med godkjent ildsted, og rødmerket skiløype går over vannet. Skiltet som markerer det geografiske midtpunktet, står noen meter utenfor høyre bildekant.
Det fortsatt mulig å komme seg igjennom i terrengløypa mellom Kalvedalen og Mylla-vest (Ølja rundt). Dette krever litt akrobatikk og vilje, og at man krysser isen på Trantjern for å unngå den våte myra der. Til gjengjeld er det da ennå mulig å gå runden Svartbekken-Gjerdingen-Trantjern-Mylla-Flisbanen-Svartbekken på ski, og den siste lørdagen i april var dette en fantastisk vårskitur.
Det var en del ivrige vårskiløpere å se i Vestmarka i dag. De fleste gikk nok Skoglund - Svartvann - Mikkelsbonn, men det var også npen som tok seg opp bakkene fra Svartvann til Langåsen, for så å fortsette Grønlandsveien til Grønland. Her var det fint å gå, for sålen i løypetraseen har til nå holdt stand mot vårværet.
Opp gjennom årene har det vært flere spillegale tiurer i skogene øst for Styri i Eidsvoll. Dette eksemplaret er tiuren Roald, oppkalt etter eventyreren Roald Amundsen. Fryktløst voktet han sitt revir på Engertoppen ved sommerstien inn til Bokkedalen våren og sommeren 2013.
Løypa over Fagervann øst for Spålsveien er lagt ned, men er ennå grei å gå på skareføre. I dag var isen brukbar å gå på, men det er kun snakk om dager før den blir usikker. Vannet er grunt, men her går abbor av brukbar størrelse. Like etter at bildet ble tatt, løp to rever inn i skogholtet.
Vårskiløping er for de spesielle, men for å sitere fra Nordmarksboka av Knut A. Nilsen: "Egentlig skulle man jo bedrevet et mer vårlig friluftsliv akkurat nå. Vist seg mer takknemlig for at det igjen gikk mot grønne tider og tatt en kveldstur på Bygdøy eller slentret gjennom Frognerparken. Så er det noen av oss som er laget sånn at vi må til skogs også på denne tiden, opp til snøen og den kjøligere luften. Som man i et halvt år ikke har hatt nok av begge deler. Hvorfor? Vet ikke. Å jo, jeg vet det nok: For å handta avskjed med en vinters gleder langs myke spor, milevide streif nordigjennom åsene på grønnswix-føre. Også puste inn, for hvert eneste åndedrag, denne rare lukten av ny årstid som trenger seg på, barnåler på grov snø, brunt bekkevann fra en myr som bråner, veigrus som tørker i linn sønnabris, solvarm kvae på lunneplassene."