Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Her er flatehogsten på bilde nr. 20058 sett nedenfra. Skiløypa til venstre gikk på en fin graskledd vei, som nå er fullstendig oppkjørt og mer lik blåstien midt i bildet høyere opp. Blåstien, som var en gammel, fint oppmurt tømmervei, er fullstendig dekket med hogstavfall og ødelagt. Det var ikke engang mulig å følge stien nedover, og den om lag 200 meter lange avstanden mellom bildene tok det et kvarter å tilbakelegge. Vi kan bare håpe på at her blir ryddet opp, enkelte steder har slikt hendt. Bildet er tatt i lia nord for Fyllingen.
Flatehogst er det mange og delte meninger om. En positiv egenskap må man vel være enige om: den åpner for fine utsikter, som denne over Østre Fyllingen. Samtidig har den slettet alle mulige spor etter Bogstadsetra på østsiden av blåstien. Vi tilbragte ikke kort tid med å finkjemme området med utgangspunkt i opplysningene i Kjentmannsheftet 2008-10, men fant ikke noe. Også på den mosegrodde haugen som nevnes der, hadde det vært hogstmaskiner.
«I første halvdel av det nittende århundre brukte eierne av Bogstad lia ovenfor Fyllingen som seter, man ser tomten enda. – På nordsiden (av blåstien), 30 meter inne i skogen, ligger det steinfundamenter etter en utelåve.» sier Kjentmannsheftet 2008-10. Selv om vestsiden av stien skulle passet bedre, er dette det vi fant. Det må ha vært en svært liten låve med tram i stedet for låvebru. Kjentmannsmerkets blå plastikkbånd hang der fremdeles, men ifølge boken skulle selve posten ha vært på motsatt side av stien.
Blåstien og rødmerket løype skiller lag akkurat før Porten, men her var rødmerket mest interessant, ikke minst fordi det var en kjentmannspost i perioden 2002-04 der. Og bakplaten til den var der fremdeles, rett bak og til høyre for den rødmerkede grana nederst i kløfta. Men dette er ikke den porten jeg husker fra (mye) tidligere besøk. Der var det myrlendt, og det må ha vært den som kalles Storporten i Portmyra.