Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Stor trafikk på blåstien fra Krokhol mot Tømmerås i dag, og flere tok seg en rast ved denne spektakulære steinen, som fotografen egentlig har tenkt på som en forstenet utgave av en kjemperotte fra tidenes morgen. Og har den ikke fått et forskrekket uttrykk i dag over barna som tråkker og danser på hodet hans?
To gård i Nesoddmarka er et uvanlig koselig sted, og et populært turmål for store og små. Her er det åpent fra kl. 11 til kl. 15.30 på søndager, med Nesoddens beste vafler! I et deilig turterreng med stier i mange retninger - midt mellom Oslofjorden og Bunnefjorden.
Når en kommer sørfra, litt før en når vegens høyeste punkt ved Bukkemyra, ser en en skiltet sti ned til Malsjøen. Litt sør-øst for sørenden av Malsjøen ligger en liten putt, Merraflåputten. Ca. en km nord for Malsjøen rydda finnen Erik åker i 1719 og slo seg ned der. Plassen ble kalt Flårud, for Erik var merraflåer. Han gikk fra gard til gard nede i bygdene, slo i hjel hest og flådde dem. På den tida ble hestekjøtt sett på som ureint, og den som flådde hestene ble også sett på som urein. Derfor var det naturlig at merraflåeren slo seg ned på en avsides plass som Flårud. De hestene som greide å gå til Flårud, tok Erik med seg til det som i dag kalles Merraflåputten, slo i hjel hestene og flådde dem der. Etterpå besørget rovdyr og fugler renovasjonen.
Når du kommer til Osttjennet, legg merke til den høye demningen som er bygd der. I dag renner det bare en liten bekk gjennom, men den gangen det ble fløtt tømmer fra Skrukkelisjøen og ned til Hurdalssjøen, ble Osttjennet demmet kraftig opp. Når fløting pågikk, ble så vannet sluppet ned mot Skrukkelisjøen for å øke vannmengden der. Ved vegen er det satt opp et opplysningsskilt som forteller litt om dammen.