Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Søndre Ullbråtan het tidligere Lille Rustan. Den ble i 1939 solgt av Bærums Verk til daværende eiere. I dag drives det tradisjonell gårdsdrift med sauer som beiter i Vestmarka. Vi opplevde at de ble sanket inn denne dagen. Vi anbefaler ikke ferdsel gjennom gårdens innmark.
På en solrik og varm ettermiddag midt i september målte jeg temperaturen i Burudvann til 17 grader så vidt. Etter litt vassing ble fristelsen for stor, og da var det å legge ut på en 15 minutter lang svømmetur - uten anger etterpå! Dette måtte jo bare foreviges, og assistert fotografering ble foretatt. Som bildet viser, har trærne begynt å innta høstlige farger, og på en så fin dag var det mange som koste seg rundt vannet. Det var også flere som tok seg en dukkert.
Golfbanen på Hellerud i Lommedalen ligger vakkert til, og på en fantastisk sensommerdag midt i september ble det en fotopause ved greenen på hull 1, som ligger langs sykkelruten mellom Guriby og Burudvann (rute 607). Fra omtrent samme ståsted ble bilde nr. 10007 tatt en solrik februardag i 2009.
På NGOs turkart 1:50 000 er stien mellom Godtland og Ullbråtan merket som blåsti. Nå er merkingen for det meste malt over, og selv om dette i sin tid nok var en bra tømmervei, er den stedvis vanskelig å følge i terrenget og sperret med tallrike vindfall. Det var heller ikke noe som innbød til å krysse innmarka til gården Ullbråtan.
På vei til kjentmannsposten ved NSBs gamle granittbrudd i Styggdalen, går stien langs toglinjen rett sørøst for Grua. Noen høydemeter opp i lia herfra ligger et ganske stort dagbrudd med skinnegang, dreieskive og bremsehus. Granitten herfra ble brukt til bygging av infrastruktur langs Gjøvikbanen fra ca. 1895 til 1905.
Husmannsplassen Godtland ble ryddet av innvandrete finner på 1600-tallet. Fraflyttet 1891. Nå vokser vollen igjen, men hustuftene på bildet er fortsatt synlige. Dessuten er det en kjellerinngang bak fotografen, men på grunn av lav sol var det ikke mulig å få denne med på bildet.
Det kan se ut som om det er to store putter på Puttmyrene, men ved nærmere ettersyn er det en stor, timeglassformet putt. Her er det en bjørk som forsøker å strekke seg over sundet. På orienteringskartene over området er det også klart at det er én stor putt, og at sundet ikke er passerbart.
Midtveis i jakten på kjentmannsposter er det godt å slappe av, og det var nettopp dette "Midtvegssteinen" ble brukt til. Den lå mellom gårdene på Snellingen og mølla i bekken mellom Store og Vesle Snellingen. Underveis kunne de sette fra seg kornsekken mot den lille steinen oppå den store. I dag ble det en liten stopp for Nina Didriksen og firbente Skippy før de la i vei mot neste post, på Grua.
Blåstien fra Bjørum til Svartvann går over flere nyere hogstfelt som gir fine utsikter mot Krokskogen i nord. Fra venstre ser vi her mot åsene ved Sollihøgda og gården Skogen, deretter Køllen, Kjaglidalen og Gyrihaugen som en blåne. Midt på bildet E16.
Blåstien fra Bjørum til Svartvann går bratt opp fra E16. Etter om lag 85 høydemeter passerer den gården Nordre Jammerdal, eller Solstad som den nå kalles. Dette er en gammel husmannsplass, velstelt og forholdsvis solrikt beliggende på en hylle nordøst på Risfjellet.