• darkblurbg
    Festningen

    På toppen mellom Vesle Byua og Søndre Morttjennet ser en dette skiltet. Her er det laget en liten parkeringsplass til bruk sommerstid, og herfra fører en sti til det som på folkemunne blir omtalt som Festningen. Festningen er en gammel bygdeborg fra 500-tallet e.Kr. Den har neppe vært et tilflukt...

    Hurdal - Feiring, 09.02.2015 11:43 - Thore Knudsen

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 1 treff

#23185: Festningen

På toppen mellom Vesle Byua og Søndre Morttjennet ser en dette skiltet. Her er det laget en liten parkeringsplass til bruk sommerstid, og herfra fører en sti til det som på folkemunne blir omtalt som Festningen. Festningen er en gammel bygdeborg fra 500-tallet e.Kr. Den har neppe vært et tilfluktssted for befolkningen, men et ledd i forsvaret av Raumarikes nordgrense. En gammel sti fra Toten over til Eidsvoll gikk like forbi borgen. En vaktstyrke på borgen kunne hindre fienden fra å trenge videre fram, samtidig som den kunne varsle hovedvarden på Mistberget, slik at raumerkongen ville få tid til å sende forsterkninger.

  • 09.02.2015 11:43 - av Thore Knudsen,
  • 312 treff