• darkblurbg
  Sandungen ikke farbar

  Som man ser, er det en stund til det forhåpentligvis blir mulig å gå på ski over Store Sandungen i Vestmarka. Mange steder på veiene var det lengre partier med klink is. Med sykkel uten piggdekk ble dette en utfordring.

  Vestmarka, 07.12.2015 15:05 - Eyvind Wang
 • darkblurbg
  En merkelig demning i Sæterbekken

  Rett nedenfor brua til Sæteren gård er det en mindre foss med denne betongdemningen. Den består av en vanlig fangdemning med luker og overløp, og en støpt vannrenne til et langt, kasselignende tilbygg. Det er ikke spor etter andre konstruksjoner nedenfor dette. Kan dette ha vært en eldre type hyd...

  Bærumsmarka, 07.12.2015 12:52 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  En fin foss i Sæterbekken

  Blåstien til Sæteren gård går helt inntil denne fine fossen med en fallhøyde på 3 – 4 meter. Sæterbekken har sine kilder i området rundt Haslumseter, og blir til en bekk ved utløpet av Sætertjernet. Den renner så i dalen mellom Brunkollen og Gravsvollhøgda, passerer plassene Nygård og Vegmyr, og ...

  Bærumsmarka, 07.12.2015 12:43 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Hydrologisk målestasjon i Sæterbekken

  Ved blåstien til Sæteren gård, om lag 150 meter fra Bakke bro på Ankerveien, ligger NVEs hydrologiske målestasjon. Den måler vannføringen i bekken i kubikkmeter per sekund ved at en flottør måler vannstanden i dammen. Vannstanden styres av et kalibrert V-formet overfall, dvs. vannføringen er kjen...

  Bærumsmarka, 07.12.2015 12:12 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Ilabekken/Østernbekken møter Sæterbekken og danner Øverlandselva

  På kartet er området der Ilabekken/Østernbekken møter Sæterbekken og danner Øverlandselva bare tegnet lysegrønt, dvs. kratt med nedsatt løpbarhet. Bildet viser bekkemøtet slik det ser ut i virkeligheten, nær ugjennomtrengelig kratt som også gjør det vanskelig å vise bekkene. Men den til høyre med...

  Bærumsmarka, 07.12.2015 11:43 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Spor etter kverner i Ilabekken/Østernbekken

  I «Bærumsmarka» (1. utgave) av Trygve Christensen gir forfatteren en oversikt over åtte møller som var i drift i 1686 i Øverlandselva, eller i bekker som fører til den. En av dem var Hagakverna nedstrøms brua til Hagagårdene. Og slik ser det ut om lag 200 meter nedstrøms brua: tydelige spor etter...

  Bærumsmarka, 07.12.2015 10:53 - Odd Tore Saugerud

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 6 treff

#24645: Sandungen ikke farbar

Som man ser, er det en stund til det forhåpentligvis blir mulig å gå på ski over Store Sandungen i Vestmarka. Mange steder på veiene var det lengre partier med klink is. Med sykkel uten piggdekk ble dette en utfordring.

 • 07.12.2015 15:05 - av Eyvind Wang,
 • 212 treff
2 av 6 treff

#24650: En merkelig demning i Sæterbekken

Rett nedenfor brua til Sæteren gård er det en mindre foss med denne betongdemningen. Den består av en vanlig fangdemning med luker og overløp, og en støpt vannrenne til et langt, kasselignende tilbygg. Det er ikke spor etter andre konstruksjoner nedenfor dette. Kan dette ha vært en eldre type hydrologisk målestasjon for NVE, type ta tiden det tar å fylle et kar?

 • 07.12.2015 12:52 - av Odd Tore Saugerud,
 • 338 treff

3 av 6 treff

#24649: En fin foss i Sæterbekken

Blåstien til Sæteren gård går helt inntil denne fine fossen med en fallhøyde på 3 – 4 meter. Sæterbekken har sine kilder i området rundt Haslumseter, og blir til en bekk ved utløpet av Sætertjernet. Den renner så i dalen mellom Brunkollen og Gravsvollhøgda, passerer plassene Nygård og Vegmyr, og videre forbi Sæteren gård før den renner inn i Ilabekken/Østernbekken og de sammen danner Øverlandselva. Nedenfor Sæteren gård er det ganske bratt terreng med flere fosser, og også en liten canyon.

 • 07.12.2015 12:43 - av Odd Tore Saugerud,
 • 1038 treff
4 av 6 treff

#24648: Hydrologisk målestasjon i Sæterbekken

Ved blåstien til Sæteren gård, om lag 150 meter fra Bakke bro på Ankerveien, ligger NVEs hydrologiske målestasjon. Den måler vannføringen i bekken i kubikkmeter per sekund ved at en flottør måler vannstanden i dammen. Vannstanden styres av et kalibrert V-formet overfall, dvs. vannføringen er kjent for alle aktuelle vannstandsnivåer.

 • 07.12.2015 12:12 - av Odd Tore Saugerud,
 • 231 treff

5 av 6 treff

#24647: Ilabekken/Østernbekken møter Sæterbekken og danner Øverlandselva

På kartet er området der Ilabekken/Østernbekken møter Sæterbekken og danner Øverlandselva bare tegnet lysegrønt, dvs. kratt med nedsatt løpbarhet. Bildet viser bekkemøtet slik det ser ut i virkeligheten, nær ugjennomtrengelig kratt som også gjør det vanskelig å vise bekkene. Men den til høyre med omtrent usynlig bru over, er Ilabekken/Østernbekken, den i midten og øverst er Sæterbekken, og den som renner ut i nedre venstre hjørne er Øverlandselva.

 • 07.12.2015 11:43 - av Odd Tore Saugerud,
 • 235 treff
6 av 6 treff

#24646: Spor etter kverner i Ilabekken/Østernbekken

I «Bærumsmarka» (1. utgave) av Trygve Christensen gir forfatteren en oversikt over åtte møller som var i drift i 1686 i Øverlandselva, eller i bekker som fører til den. En av dem var Hagakverna nedstrøms brua til Hagagårdene. Og slik ser det ut om lag 200 meter nedstrøms brua: tydelige spor etter et anlegg med fangdemning. Dette er synlig fra parkeringsplassen sydvest for Hagabrua. Det er også rester etter enda en demning et godt stykke videre nedstrøms. Langs elvebredden er det vanskelig å ta seg frem: kratt, vindfall, gammelt og rustent piggtrådgjerde, våt og leirholdig jord, men det går an.

 • 07.12.2015 10:53 - av Odd Tore Saugerud,
 • 241 treff