Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Alle bilder av Sander gård i Markadatabasen ser ut til å være tatt fra syd, så for avvekslingens skyld kommer det her et bilde tatt fra nord. De fleste bygningene og en mengde traktoregg og landbruksmaskiner er gjemt bak trærne til høyre i bildet. I bakgrunnen Solemskogen og enda et kraftig bygeværsområde.
For tiden leverer været etter mottoet «hver dag minst sin regn- eller haglbyge», og det merkes godt i Marka, som nå er mer enn gjennombløt. Dagens smaksdråper ved Sander var store og kalde, men heldigvis få. Kornet begynner å modnes, og det er lite legde her. Lenger vest var det verre.
Gressestua eller Gresstua (Gress-stua) var husmannsplass under Sander gård. Den ble ryddet i tidsrommet omkring år 1800, og ligger øst for plassen Sanderstua og rett syd for Damputtbekken. Da Gjøvikbanen kom, ble den liggende tett inntil jernbanelinjen. Solemskogen ønsket holdeplass der, men NSB avslo. Husene ble revet omkring 1920, og jordveien ble tilplantet med gran. Som bildet viser er nå hustuftene helt gjengrodde, men noen steinpilarer er fortsatt synlige. Det er to slike i den nedre delen av bildet. På grunnlag av mønstret av steinpilarene ser det ut til å ha vært tre hus der, derav ett med utgravd kjeller.
Damputtbekken heter bekken videre fra der bekkene fra Styggedalsputtene og fra Veitjern og Karusputten går sammen. Etter å ha passert Gressestua, går den i en trang kløft og i en fin liten foss før den flater ut og etter hvert går sammen med Grytebekken.
Kulturminneoversikt over Maridalen Øst sier følgende: «Fin grop som ligger i åpen furuskog». Gropa ligger vest for og ganske tett inntil jernbanelinjen, men er bare synlig på nært hold. En (liten) stor stein ligger rett syd for den og er bedre synlig. Gropa var kjentmannspost i 1992-94, da med betegnelsen «ulvegravene ved Sander». Det som er vanlig akseptert som ulvegravene ved Sander ligger øst for jernbanelinjen, se bilde nr. 23748. For informasjon om Gressestua, eller Gresstua, se bilde nr. 25863.