• darkblurbg
  Pastellfarger og stille vann

  Damtjern er et flott sted, lett tilgjengelig med bil, og gratis å fiske. Et lite bål og flott solnedgang denne kvelden.

  Krokskogen - Hole, 22.07.2017 22:42 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Ravinelandskapet langs Songa: en gammel hulvei

  Langs ryggene i ravinen er det mange steder tydelige spor etter gamle hulveier, som her på ryggen opp mot husene ved Hagen øst for Scandic Hotel. Disse er resultatet av århundrers trafikk mellom gårdene i området, kombinert med regn og erosjon. Her er stigningen mye brattere enn det går frem av b...

  Romeriksåsene - Nannestad, 22.07.2017 15:52 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Ravinelandskapet langs Songa: intenst grønt med falne trær over elva

  Når man ser dette bildet kan man vel lure på om det er nødvendig å bygge broer over elva, så mange store falne trær det er å balansere på. Men vannføringen her varierer kraftig, og når det er vått, kan det være farlig sleipt både i leira og på stokkene. Bildet er tatt fra broen som vi ser på bild...

  Romeriksåsene - Nannestad, 22.07.2017 15:37 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Ravinelandskapet langs Songa: en bro på turstiene

  I ravinelandskapet langs Songa er det gamle hulveier og nyere tråkk og turstier på ravineryggene og i dalene. På turstiene er det laget broer og klopper over elven og sidebekker, men ellers går stiene stort sett i de mer eller mindre bratte leirskråningene. Dette er den vestligste broen i rundløy...

  Romeriksåsene - Nannestad, 22.07.2017 15:35 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Ravinelandskapet langs Songa: et større leirras

  Vann og leirras har gjennom 9500 år skapt ravinelandskapet langs elva Songa, og fortsetter å forandre det. Dette er ikke bare viktig for landskapet, men også for pionerplantene som invaderer rasstedene først, og som er helt avhengige av bar leire for å etablere seg og overleve. Senere blir de utk...

  Romeriksåsene - Nannestad, 22.07.2017 15:24 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Vidsyn fra Bjønnåsen

  Tar man turen opp til setra Bjønnåsen (304 moh.), blir man belønnet med en storslagen utsikt. Setra er inngjerdet med gressende sauer, og tilrettelagt for aktiviteter i regi av eieren, Grønsand gård aktivitetssenter. Et skilt på porten i gjerdet ønsker alle velkommen inn!

  Hurummarka, 22.07.2017 13:52 - Petter Heim

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 6 treff

#32317: Pastellfarger og stille vann

Damtjern er et flott sted, lett tilgjengelig med bil, og gratis å fiske. Et lite bål og flott solnedgang denne kvelden.

 • 22.07.2017 22:42 - av Morten Synstelien,
 • 28 treff
2 av 6 treff

#27357: Ravinelandskapet langs Songa: en gammel hulvei

Langs ryggene i ravinen er det mange steder tydelige spor etter gamle hulveier, som her på ryggen opp mot husene ved Hagen øst for Scandic Hotel. Disse er resultatet av århundrers trafikk mellom gårdene i området, kombinert med regn og erosjon. Her er stigningen mye brattere enn det går frem av bildet. Beboerne på Hagen har i år stengt turveien videre forbi husene, og det har blitt en ny tursti ned nabodalen i vest og opp på jordekanten ved Hagen. Denne er svært bratt, delvis sikret med tynt tau, og går gjennom gjørme i bunnen av dalen. Den er langt fra ferdig, og en rundtur hvor denne er med kan knapt anbefales i og etter regn.

 • 22.07.2017 15:52 - av Odd Tore Saugerud,
 • 139 treff

3 av 6 treff

#27356: Ravinelandskapet langs Songa: intenst grønt med falne trær over elva

Når man ser dette bildet kan man vel lure på om det er nødvendig å bygge broer over elva, så mange store falne trær det er å balansere på. Men vannføringen her varierer kraftig, og når det er vått, kan det være farlig sleipt både i leira og på stokkene. Bildet er tatt fra broen som vi ser på bilde nr. 27355, og viser også hvor ufremkommelig det er langs elvebreddene der det er flatt.

 • 22.07.2017 15:37 - av Odd Tore Saugerud,
 • 143 treff
4 av 6 treff

#27355: Ravinelandskapet langs Songa: en bro på turstiene

I ravinelandskapet langs Songa er det gamle hulveier og nyere tråkk og turstier på ravineryggene og i dalene. På turstiene er det laget broer og klopper over elven og sidebekker, men ellers går stiene stort sett i de mer eller mindre bratte leirskråningene. Dette er den vestligste broen i rundløypene fra den lille parkeringsplassen ved Scandic Hotel og til minnelunden der en britisk Short Sterling styrtet 10. mai 1945. Typisk grønt gråorlandskap med mye mjødurt, og her en enslig kvann i venstre side av bildet.

 • 22.07.2017 15:35 - av Odd Tore Saugerud,
 • 152 treff

5 av 6 treff

#27354: Ravinelandskapet langs Songa: et større leirras

Vann og leirras har gjennom 9500 år skapt ravinelandskapet langs elva Songa, og fortsetter å forandre det. Dette er ikke bare viktig for landskapet, men også for pionerplantene som invaderer rasstedene først, og som er helt avhengige av bar leire for å etablere seg og overleve. Senere blir de utkonkurrert av større planter. Et av de større og nyere rasene kan sees under den brukne bjørka. Det er estimert at Songa årlig frakter 135 tonn leire ut av ravineområdet.

 • 22.07.2017 15:24 - av Odd Tore Saugerud,
 • 107 treff
6 av 6 treff

#27358: Vidsyn fra Bjønnåsen

Tar man turen opp til setra Bjønnåsen (304 moh.), blir man belønnet med en storslagen utsikt. Setra er inngjerdet med gressende sauer, og tilrettelagt for aktiviteter i regi av eieren, Grønsand gård aktivitetssenter. Et skilt på porten i gjerdet ønsker alle velkommen inn!

 • 22.07.2017 13:52 - av Petter Heim,
 • 150 treff