Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Det var "stinn brakke" da Brunkollen serverte suppe til glade kveldsvandrere tirsdag. Tilbudet er tydeligvis populært og en tradisjon for mange. Selv om vi skriver oktober og gikk etter jobb, rakk vi opp og ned uten å bruke lykt - men snart må den nok opp på hodet.
Dette er det siste bildet det var mulig å ta av sydveggen uten minst å ha med grensaks, for ett år senere var veggen dekket av greiner, og det er heller ikke plass til å stå langt nok vekk fra den til å ta et bilde av hele veggen. Her er hakkespettenes herjing i toppetasjen av fuglehuset godt synlig.
Det utvendige panelet på nordveggen hadde nå (2017) knekt, og veggen hadde rast innover i huset. Bildet viser også tydelig at huset ikke hadde noe vanlig reisverk, men liggende planker. Disse er tydeligvis ikke felt sammen i hjørnene, og heller ikke skikkelig forankret til plankene i langveggene. Det er også tydelig at det var en dobbel inngangsdør, vanlig dør med varadør utenpå. Det er muligens en brannisolerende plate ved siden av døren, slik at ovnen sto der. Det er ikke mulig eller forsvarlig å komme inn og undersøke dette nærmere.
Ett år etter bilde nr. 30032 ble tatt hadde smågranene inne i uthuset begynt å vokse seg større. På dette bildet er to skillevegger for båser godt synlige, og det er klart at det har vært tre ganske brede båser der inne. Det er ikke spor etter en møkkagang i bakenden av båsene, så dette var neppe et fjøs, men heller en stall.
I myrene i Bjønnputtdalen er det delvis bygget trillesti av trykkimpregnerte planker. Antageligvis greit nok når det er tørt, men ikke etter kraftig nedbør. Understøttelsene er nokså sparsommelig fordelt, og har i tillegg enkelte steder sunket ned i myra. Resultatet er flere steder som på bildet. Verre er det at også noen av de tørre partiene ligger løse og flyter, og at understøttelsen er skjev sideveis. I partiet på bildet nådde vannet nesten kanten på fjellstøvlene mine når jeg i tillegg brukte løsbordene som ekstra underlag, og det kom bare et par skvulp opp i dem. Med sykkel kunne man kanskje holdt seg tørr på bena, eller blitt våt over det hele når de sleipe plankene gikk ned sideveis.
Fra vannsiden er sikten til demningen bedre. Tømmerkisten har råtnet vekk øverst, så der er det bare en løs steinrøys. Den nederste delen holder fortsatt stand, men også her er forråtnelsen i kommet langt. Stolpene som broen står på kan nok stive opp delen mot fløtningsløpet noe, men kan neppe sies å være estetisk riktige. Bilde nr. 27688 viser demningen etter at den ble satt i stand til fløting i 1916.
Fra luftsiden gjør tett og overhengende vegetasjon det umulig å se restene av den laftede tømmerkistedemningen fra 1820. Skåbrettene er i ferd med å gå i oppløsning, men holder vel en stund til om det ikke kommer en storflom. For å få bedre oversikt må man ut i elva, og det var lite aktuelt med vannføringen den dagen. Bilde nr. 27688 viser demningen etter at den ble satt i stand til fløting i 1916.
Uværet i helgen var en kombinasjon av mye nedbør og sterk vind. Over veien inn til Mosjøen hadde det vært flere vindfall som nå hadde blitt kuttet opp og fjernet. Vindfall og brekk var det også flere steder i skogen. Her ved DNTs hytte «Sinnerdammen» hadde blant annet disse to velvoksne granene gått over ende, og sperret på en ganske effektiv måte adgangen til broen over elva.
Elva ved utløpet av Store Sinnera og videre nedover gjennom den store myra mot Sinnerdemningen har vært et populært motiv for vakre vinterbilder. Her er den fotografert en fortsatt overskyet høstdag, med den nyeste Sinnerdemningen i bakgrunnen. Mye av myra var oversvømt, så den var hverken enkel å passere eller bevege seg på for å finne passende steder til å ta bilder.
Det har vært to Sinnerdemninger, en svært gammel tredemning nær utløpet av Store Sinnera, og den fra 1820 som fortsatt står ved DNTs hytte «Sinnerdammen» og som nå brukes som bro. Dette bildet viser restene av den eldgamle tredemningen. Vannføringen etter helgens uvær var fortsatt stor, og det preger naturligvis bildet.