Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Ja, det er jo et forsøk, men vanskelig å forstå for de fleste uten ski. Bedre her (ca. 1 km opp fra bommen opp mot Lysedammene) enn løypa fra Sognsvann til Ullevålseter igjennom vinteren. Tom Stensaker, som har skrevet denne henstillingen, passerte 10 000 km i går. Det er bra! Så derfor fikk han smørbrød og kake på Heggeliseter, ble jeg fortalt av to andre vårskiløpere. Det har vært en utrolig vinter for alle som liker å gå på ski. Allikevel vil jeg jeg påstå at denne vinteren har vært helt spesiell. Tidligere kunne det være mer snø, men da har mange av oss måtte lage spor selv. Nå i år har vi hatt ekstremt bra med mye snø, og så har det nesten alltid vært noen som alltid laget sporene for oss. Det gjør det lettere å gå, men det vanskeligste er gjerne å komme seg ut av døra.
Nesten sommer og iallfall vår, iført t-skjorte og bermudashorts, så vinner sommer over vinter. 19-20 varmegrader. Like mange går på beina som de som er på ski. Hoggormen soler seg på veien, og man må ta av seg skiene ganske ofte for å komme til neste del med snø.
Sen vår, men nå var isen på Burudvann råtten, og med tiltagende sønnavind på vei mot sundet midt i vannet. De hvite stripene er rester av vinterens skiløyper mot Haugen gård og hundeløypa rundt på vannet. I terrenget er det for det meste bart, men isete i skiløypene.
Det var fint flyvær over Hurum i dag, og på bildet ser vi noen av de større vannene i Hurummarka. Alle er isfrie. Midt i bildet har vi Langvann (177 moh.), og til venstre for dtte ser vi Røskestadvannet (162 moh.). Det lange, smale Rødvannet (195 moh.) ser vi til høyre for Langvann. Det gråaktige vannet oppe til venstre, er Rødbyvannet (118 moh.)
Godt over bakkenivå var det god oversikt over Nesodden i dag. Av tjernene ser vi Blekslitjernet litt til høyre for (og litt opp fra) midten av bildet, mens vi har Flaskebekktjernet nesten helt til høyre. Rett opp for midten av nederste bildekant, har vi Hasledammene, like ved Bunnefjordens vestside.
I god høyde over Lillomarka kunne vi se at de fleste vannene hadde kvittet seg med isen. Bebyggelsen vi ser nederst på bildet, er Romsås, med lille Svarttjern. Til venstre og litt opp for denne har vi Ammerud og Haugerud, som strekker seg nesten helt frem til Alnsjøen. Lar vi blikket gå oppover fra Romsås, kjenner vi igjen Steinbruvann, med Badedammen til venstre for vannet. Huken pukkverk ligger rett bak dette lille tjernet, mens Breisjøen ligger rett bak pukkverket igjen. Flyværet var såpass bra i dag at Røverkollen med kommunikasjonsmasten var lett synlig, se rett til høyre (og litt ned) fra Steinbruvann, og Romstjern er litt til høyre for Røverkollen. Går vi oppover i bildet fra Romstjern, treffer vi Aurevann. Det største vannet på bildet, er Maridalsvannet, som i likhet med nordmarksvannene Sognsvann og Svartkulp (oppe til venstre) er helt isfritt. Til høyre for Maridalsvannet skimter vi Dausjøen. Helt øverst til høyre ser vi at Øyungen fortsatt har isdekke, mens isen på Skjærsjøen (helt øverst, til venstre for Øyungen) er i ferd med å sprekke opp.
Høyt over bakken hadde vi i dag god oversikt over Nittedal, med Romeriksåsene under oss og Nordmarka i bakgrunnen. Vi ser at det er vårlige forhold i dalen, med antydning til spiring på jordene på begge sider av Rv 4. Oppe til høyre ser vi at Ørfiske (337 moh.) fortsatt har isdekke, og det har også Nordre Ryggevann (306 moh.), som er det største vannet vi ser på hitsiden av bebyggelsen. På dette vannet er imidlertid isen ispedd store råker. Nederst til venstre ser vi Svartputten og Søndre Ryggevann (276 moh.). Tjernet nær midten av nederste bildekant, er Rundetjern.