Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Det var folksomt i Finnemarka i finværet på Den store turdagen, men nå hadde akkurat de siste bilene forlatt Eiksetra. Bare vi etternølere var igjen, og vi hadde fortsatt drøye tre kilometers gange på veien tilbake til Eggevollen. Det ble en fin og lang dag, og vi tror også på fine turer i området for DNTs turbussen neste uke.
Skimtplatået, eller Skimtheia som det også kalles, har ganske grunt jordsmonn, med glissen furuskog, store myrer og lyngrabber. Et landskap som ser mer ut som høytliggende skog enn beliggenheten rundt 500 moh. skulle tilsi. Ganske lettgått med mange blåstier når man først har kommet seg de ca. 200 høydemeterne med til dels bratt stigning opp dit.
Som nevn under bilde nr. 30013, var Eikdammen demt opp med en ganske imponerende demning. Her er den delen som har tappeløp, overløp og bunnluke. I dag står alt åpent uten spor av luke i tappeløpet. I tillegg er det en nesten like stor og svært solid utført atthaldsdemning litt lenger øst. Demningen ble bygd for å gi vann til Vivelstad mølle, antagelig litt før 1888. Mølla ble drevet direkte med vannkraft frem til 1917. Det var bygd dam i Eikdammen før 1708, da den ble nevnt der første gang. Gården Nord-Eik hadde kvern i elva nedenfor den gang.
Eikdammen er det største vannet på Skimtplatået. For mange år siden var det mye større, for dette var en ekte dam, demt opp av en ganske imponerende demning som vist på bilde nr. 30014. I dag er det tilbake til omtrent opprinnelig størrelse, bare demt opp av en lav terskel.
Rett ved vanntåret ligger denne fine gapahuken. Ukjent for de fleste, dog med unntak av de som har gått på Vik skole. De bruker denne som turmål. Den er veldig stor, men dessverre mangler det et toalett. Sola står tidlig på, så det blir ofte tørt raskt her. For tørt til å fyre bål i perioder.
Her ser du veldig bra tarmen i Tyrifjorden som heter Sælabunn. Så kommer Røysehalvøya. Sælabunn er veldig grunn, og her har Norges lengste brygge stått. Fryser fort til, og er et fint sted å gå på skøyter hvis du har nødvendig utstyr og kunnskap. Her vi står er det god utsikt over jordene på der hvor Rytterakerrunden går om vinteren. Ytterst på Rytteraker ligger Lemovnstangen, trolig et av de fineste stedene i Hole.