Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
"Sikre kilder" på Løvlia visste å fortelle at løype 4 mellom Lysedammene og Skansebakken skulle være i bra stand. Det viste seg å være riktig. Bildet gir et godt inntrykk av hvorledes forholdene var den første søndagen i februar: nok med ganske grovkornet og noe klumpete snø i sporet, lite snø i skogen, og strålende sol.
Temperaturer langt over det normale har gjort at mye av nedbøren i januar 2020 har kommet som regn, også i høyden. Det har gitt utfordringer for løypebaser og skiløpere. Her har en liten bekk kuttet løype 1260 i 570 meters høyde i Kjagdalen, men heldigvis slik at det ikke var vanskelig å passere. At vannet skaper problemer her, er ikke uvanlig, men normalt skjer dette først i april.
En kilometer før bommen på Gråseterveien traff fotografen på scooter med blålys og slede. De var på vei innover for å hente en skadet skiløper. På veien ned fra Søndre Heggelivann til Skansebakken så jeg ikke noen ulykke eller noen som var skadet. Det tar en god stund før disse utrykningsbilene kommer seg inn i Sørkedalen, så hvor dette har skjedd, er usikkert. Det er fortsatt veldig hardt i mange løyper.
Hele forrige sesong var Skoglund stengt som utfartssted, og løypa derfra ble heller ikke preparert. Men nå, etter at det har blitt ny innkjøring til parkeringsplassen, er det igjen fint å starte skiturer inn i Vestmarka herfra. Nydelige løyper i dag, og solen skinte fra skyfri himmel.
Folk kom fra Ringkollen med bussen, Sollihøgda og opp fra Skansebakken. Men de 40 cm med snø så ingen av de som kom sørfra. Mellom Heggelivann og Løvlia var det veldig hardt, og flere åpne områder. De fleste bekkene var åpne, slik at man måtte krysse dem langt på siden eller være veldig forsiktig når man tråkket over.
Nederst i Mærradalen, rett ovenfor Radiumhospitalet, krysser Kolsåsbanen på denne luftige og ganske elegante buebroen, bygget i 1942. Den opprinnelige planen var en 30 meter høy stein- og jordfylling som den over Lysakerelva. Etter en hard naturvernkamp i 1937 ble denne brua 30 meter over dalbunnen og med lengde 100 meter valgt i stedet.
Dette bildet er tatt fra den nedre brua på bilde nr. 33534. Bekken renner her i stryk og småfosser gjennom ganske tett løvskog. Det er ikke plass til mer enn bekken og gangveien. Her blir det grønt og svalt og dårlig sikt når bladene har kommet på trærne.
Den øvre delen av Mærradalen har bratte sider, men er forholdsvis vid og flat i bunnen. Ved denne brua starter den trangeste og villeste delen av dalen. Her ender også den islagte delen av gangveien fra Huseby, og veien er bar herfra og ned til Radiumhospitalet.
Første helgen i februar startet endelig skibussesongen 2020 på Ringkollen. Usikkerhet om føret gjorde at de fleste nok valgte å vente med å smøre til man var fremme (dersom man ikke var så heldig å ha felleski). En endring fra tidligere år er at Ringkollstua ikke åpner før kl 12, slik at de som har pleid å starte turen med å benytte stuas kafe og/eller toaletter, måte finne andre løsninger.