Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Denne dagen var det fullt på parkeringsplassene og fullt av folk på veier, stier og i terrenget øst for Østmarksetra, til tross for covid-19. Eller var det på grunn av viruset? Også i Hauktjern-kløftene og på åsryggen over disse var det full fart litt tidligere på dagen. Men nå lå de i dyp skygge og med kjølig, kraftig vind på langs, så nå var det bare den siste etternøleren igjen. Ingen klatrere ble observert i stupene i løpet av den snaue timen jeg holdt øye med dem.
Da jeg var her oppe to dager tidligere, var Hauktjern helt dekket av vinterens is. Nå hadde vinden knust og feid vekk det meste, og bare noen små rester i vikene på østsiden var igjen. Men ellers i tjernet var det flere områder med speilblank ny-is som fortsatt holdt stand, sol og vind til tross.
Også i dalbunnen er det typisk østmarkterreng, bergrygger i retning nord-syd med stup og skrenter mot øst og vest. Her har terrenget forsøkt å reise seg i syd så berget har sprukket og glidd mot nord. Over ryggen er et hvitt og rødt sperrebånd synlig. Her håper man på hekkende rovfugl også i år, og adgang til nordenden av Hauktjern og nordenden av åsen øst for det er forbudt til langt ut på sommeren.
Vel nede av åsen venter dette lille myrdraget med myk mose og en liten bekk som slynger seg nedover. På et orienteringskart fra 1962 er det merket av en sti her som kommer fra Kroktjern/Store Haukåsen og fortsetter videre langs østsiden av Hauktjern. Det var ingen tydelige spor etter den før nordenden av vannet, men derfra og til sydenden var den fortsatt i bruk.
På de nyeste av Oppsal IFs orienteringskart over Haukåsen og dens videre omegn er det tegnet inn rester av utydelige stier i den bratte nordenden av Lille Haukåsen. En av dem går bratt ned i knekken mellom to stup og kan ha vært en del av en sti fra toppen av åsen og ned til nordenden av Hauktjern. På bildet går den parallelt med stupet og tett inntil treet midt i bildet. Motstående stup, egentlig to stup i forskjellig høyde, står i en vinkel på litt over 90 grader på det på bildet, er minst like høye, men gjemt bak vegetasjonen.
Et bilde av Skaugum og Skaugumsåsen sett fra Vardåsen. Et litt uvanlig motiv. Man skimter folk på toppen av Skaugumsåsen. Bildet er tatt 29. mars 2020, midt under nedstenging av Norge og usikkerhet rundt koronapandemien og dens konsekvenser for oss alle. Kongehuset betyr kanskje mer nå enn i mer normale tider.
Eirik Asdøl gikk 376 kilometer på ski på skogsbilveien langs Store Sandungen på 18 timer og 50 minutter! Hjulpet av et godt støtteapparat startet han rekordforsøket lørdag kveld, og ga seg ikke før ved 13.30-tiden på søndag. Gjennomsnittshastigheten var på imponerende 20 kilometer i timen. Her er han fotografert ved depotet idet han gir seg i kast med det som skulle vise seg å bli den siste timen. Senere samme dag avsluttet for øvrig Anders og Jørgen Aukland og Joar Thele sin tur i Nordmarka (rundt Gjerdingen mange, mange ganger). De avsluttet ikke før de hadde tilbakelagt utrolige 516 kilometer!
Rulleskitraseen ved idrettsanlegget i Tæruddalen hadde god plass søndag. Langs lysløypa hadde noen pyntet med fargerike steiner med ulike slagord, en hyggelig gest nå under koronakrisen. Av en geocache lærte vi at dalføret i bakgrunnen ble kalt Romeriksfjorden, den lå her da landhevingen startet for 10 000 år siden.