• darkblurbg
  Bra trykk i Øverlandselva

  Etter alt regnet den siste tiden, har elver og bekker fått solid påfyll. Selv den beskjedne Øverlandselva hadde bra trykk i dag. Bildet er tatt rett nord for Nesveien på Haslum.

  Bærumsmarka, 25.10.2020 15:40 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Tildekket turvei

  Trærne har nå kvittet seg med mesteparten av bladene, og turveien langs Øverlandselva er nå tapetsert med løv i gule nyanser. Det var mildt i dag, drøyt ti grader, og forsmaken vi fikk på vinter for noen dager siden, var glemt nå. Bildet er tatt mellom Bærumsveien og Kolsåsbanen ved Haslum.

  Bærumsmarka, 25.10.2020 15:31 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Stien drukner

  Den store vannføringen i Øverlandselva har enkelte steder oversvømmet stien, som vi kan ane i vannkanten til venstre i bildet.

  Bærumsmarka, 25.10.2020 15:20 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Langs Øverlandselva under Presteveien

  En tur langs vassdragene i nærområdene er nå å anbefale. De siste dagers regn har gjort selv små bekker og elver temmelig strie. I dag ble det tur langs Øverlandselva, som her passerer under Presteveien. Det var litt mørkt under broen, så bildet ble tatt med en isoverdi på 2500.

  Bærumsmarka, 25.10.2020 15:18 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Oppklarning langs Øverlandselva

  Etter en formiddag med mye regn, klarnet det litt opp ved 15-tiden. Det ble et fint lys ved Øverlandselva, der den fosset under Presteveien.

  Bærumsmarka, 25.10.2020 15:16 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  På tur langs Øverlandselva

  I dag ble det en tur langs Øverlandselva, der det er turvei helt fra Engervannet til Øverland. Bildet er tatt der Nadderudbekken, som kommer inn fra venstre på bildet, slutter seg til Øverlandselva. Omtrent midt i bildet hoppet det litt senere en stor sjøørret. Sjøørreten kommer imidlertid ikke v...

  Bærumsmarka, 25.10.2020 15:04 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Høstløv på stiene

  Flere steder står løvtrærne litt ribbet for blader, etter at høsten har krevd sitt den siste tiden. Stiene dekkes av løv, slik som her ved foten av Nordre Kolsås, like ved Toppenhaug. Bildet er tatt i krysset mellom to blåmerkede stier. Ingen av dem er foreløpig med på kartet til Skiforeningens t...

  Bærumsmarka, 18.10.2020 15:24 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Utsikt nordvestover fra Lille Kolsås

  Lille Kolsås ligger nordvest for Søndre Kolsås, og når 291 moh. Det er mindre trafikk av turfolk her enn til de to høyeste Kolsås-toppene. Utsikten er noe hemmet av trær som står på kanten av stupene på vest- og sørsiden, men noen steder har man god oversikt over den vestre delen av Bærum, både b...

  Bærumsmarka, 18.10.2020 14:56 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Godt besøk på Kolsås-massivet

  Det var enorm utfart til Kolsås-toppene i dag. På stiene myldret det av folk, og ved de mange utsiktspunktene var det mange som tok lange pauser. Det så nesten ut som fugleberg enkelte steder, spesielt der folk kunne sitte skjermet av vinden. Likevel virket det som om sosial avstand ble praktiser...

  Bærumsmarka, 18.10.2020 12:14 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Gangbrua mellom Jar og Lilleaker

  Gangbrua mellom Jar og Lilleaker er en ganske smekker og elegant konstruksjon, en vellykket kontrast til steinfyllingen som Kolsåsbanen trafikkerer. Den sparer fotgjengere og syklister for bratte høydemeter ned og opp igjen.

  Bærumsmarka, 12.10.2020 12:42 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Granfossen sett fra brua over demningen

  Når det er for vått til å ta bilder av fossetåka nedenfra, må man prøve ovenfra i stedet. For å forhindre utbrenning i vanndråpene mest mulig, var lukkertiden 1/2500 sekund.

  Bærumsmarka, 12.10.2020 12:33 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Granfossen i høstflom

  Nå er Marka gjennomvåt, og alle magasiner er fulle og renner over. For ikke å få for høy vannstand i de nedre magasinene, må disse tappes ned. Dette får Granfossen til å vise seg fra sin beste og våteste side. Å ta bilder i fossetåka nedenfor fossen ble bare en fuktig drøm. I trygg avstand fra de...

  Bærumsmarka, 12.10.2020 12:22 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Høsten samler seg ved Hammarfossen

  Sterk vind har ført til mye løvfall allerede. Ovenfor Hammarfossen samler det seg foran to store beverfelte trestammer som ligger på tvers foran brofundamentene. Denne dagen var det ingen fossekall å se i den øvre delen av elva.

  Bærumsmarka, 01.10.2020 17:23 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Gjess og dykalber på Bogstadvannet

  På Bogstadvannet var det stedvis et yrende fugleliv i dag. Foran dykalbene var en stor flokk gjess forsamlet. Flokken dro senere i lav høyde mot syd over tretoppene i sydenden av vannet. På dykalbene kan det på bildet i fullt antall piksler sees at de to skarvene på bilde nr. 35432 fortsatt sitte...

  Bærumsmarka, 01.10.2020 17:12 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Ung og voksen storskarv på Bogstadvannet

  Som et siste minne etter tømmerfløtingen over Bogstadvannet står det fortsatt en rad lensefester, kjent som dykalber, vest i vannet. Dette er tydeligvis en foretrukket hvile- og tenkeplass for storskarv. Til venstre en ungfugl, til høyre en voksen.

  Bærumsmarka, 01.10.2020 17:08 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Høstgrønt rundt Kråka

  Den siste tiden har det blitt ryddet kraftig i skog og kratt rundt Kråka. I tillegg til de vanlige høstfargene, var det med denne dagens tykke skydekke en nesten uvirkelig grønnfarge på marka rundt gården.

  Bærumsmarka, 01.10.2020 16:41 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Matblekksopp: fra ungt fruktlegeme til blekkdryppende hatt

  Matblekksopp (Coprinus comatus) er som ung, hvit og fast en god matsopp som vokser på gjødslete steder eller feit grasmark, gjerne i parker, hager og i vegkanter. Når soppen blekker seg, blir den uspiselig. Her er hele utviklingen: Fra høyre fruktlegeme som bryter gjennom graset, i midten et hvit...

  Bærumsmarka, 01.10.2020 16:02 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Søndagskveld på Nordre Kolsås

  Det var overskyet i ettermiddag, men en fin aktivitetstemperatur. Det var mange på tur på både Nordre og Søndre Kolsås i dag, slik det har vært det siste halvåret.

  Bærumsmarka, 13.09.2020 17:11 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Vedstabel ved Årnes i Sørkedalen

  Oslo kommune har i de siste årene drevet tømmerdrift i dette området. Nå ligger tømmerveltene på begge sider av nederste del av Stormyrveien, ved foten av Tangenåsen.

  Bærumsmarka, 13.09.2020 12:28 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Burudvann sett fra oven

  Burudvann er overraskende langt og smalt. Fasongen på vannet synes godt fra høyden på østsiden.

  Bærumsmarka, 10.09.2020 17:14 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Burudvann og Haugen gård

  Det er fin oversikt over Burudvann og Haugen gård når man står på høyden på østsiden av åsen over vannet og titter ned.

  Bærumsmarka, 10.09.2020 17:14 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Gapahuk i Bærumsmarka

  Lions har bygget en gapahuk i Bærumsmarka med fantastisk utsikt over Burudvann. En liten familie har gått opp på stien fra demningen i Burudvann. Nå koker de middag før returen går ned via kjerreveien og skogsbilveien til Haugen gård og videre til parkeringsplassen ved Burudvann.

  Bærumsmarka, 10.09.2020 16:05 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Triungsvann våtmarksområde

  Triungsvann våtmarksområde er godt synlig på bildet, med øyer av myr fordelt utover i vannet. Om vinteren går det en skiløype over vannet.

  Bærumsmarka, 18.07.2020 13:15 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Triungsvann naturreservat

  Triungsvann naturreservat er et våtmarksområde som ligger i Bærum og Oslo. Her sett fra bærumssiden. Området besto opprinnelig av tre vann, derav navnet Triungsvann.

  Bærumsmarka, 18.07.2020 13:07 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Stille sommerdag over Triungsvann

  Om vinteren går det en skiløype mellom stenene i forgrunnen og øya bak.

  Bærumsmarka, 18.07.2020 13:05 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Utsikt mot Abborvann

  Solen var fremme deler av ettermiddagen i Bærumsmarka i dag. Da jeg var på vei ned Abborvannsveien, var det i alle fall solrikt ved Abborvann, som vi ser på dette bildet. På den andre siden av vannet hadde flere slått seg ned, kanskje for å overnatte? En hengekøye ble i alle fall observert.

  Bærumsmarka, 13.07.2020 17:58 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Ikke mange modne multer

  Multfangsten ble ikke den store ved Lille Hvitsteinvann i kveld. Det er færre bær her enn normalt, og fortsatt er det bare noen få som er modne.

  Bærumsmarka, 13.07.2020 17:33 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Lite multer ved Lille Hvitsteinvann

  Omtrent midt i juli pleier de første multene å bli modne på myrene ved Lille Hvitsteinvann, men i år er bærene litt forsinket. På dagens tur konstaterte jeg at noen få var modne, men det drøyer nok enda en uke før de fleste kan plukkes. For øvrig ser det ut som om det langt færre bær enn det som ...

  Bærumsmarka, 13.07.2020 17:18 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Grønt langs Abborvannsveien

  I dag ble det en sykkeltur oppover Abborvannsveien, som er omgitt av grønn vegetasjon nå midt i juli. Kun noen få syklister og joggere ute i dette området i ettermiddag, men det var da noen som badet i Østernvann. Bildet er tatt på vestsiden av Abborvann.

  Bærumsmarka, 13.07.2020 16:53 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Seks blikk mot Ramsåsen

  Den første lørdagen i juli bød på godt turvær, med behagelig temperatur. Det var folksomt på Søndre Kolsås, som på så mange av de populære turmålene i Bærumsmarka. Her ser vi noen nyte utsikten vestover mot Tanumplatået og Ramsåsen.

  Bærumsmarka, 04.07.2020 18:19 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Mange muligheter i Burudvann

  Burudvann var et populært sted i dag. Selv ved 19-tiden var den store parkeringsplassen nesten helt full, og folk gikk, løp og syklet mellom denne og badeplassen sørvest i vannet. Der var det smekkfullt, og også i vannet var det mange som oppholdt seg. Det var tendenser til køsvømming inne ved ba...

  Bærumsmarka, 24.06.2020 19:33 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Rosa svane på Østernvann

  Mjøsa har sin hvite svane. Om det var det som inspirerte noen til å sjøsette denne rosa svanen på Østernvann, vites ikke, men et morsomt innslag var det. Det så i alle fall ut til at de som var ombord, hadde det fint. I ettermiddag holdt vannet drøye 23 grader, og det var mange som badet. Bildet ...

  Bærumsmarka, 19.06.2020 15:03 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Østernvann 21,5!

  Sommeren er her for fullt, og i dag strømmet det badeglade mennesker til Østernvann, som holdt 21,5 grader, målt på 1 meters dyp.

  Bærumsmarka, 15.06.2020 16:36 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Gammel og ny graffiti

  På Skriverberget har folk risset inn sitt navn i flere hundre år. «HMS 1786» er visstnok den eldste.

  Bærumsmarka, 11.06.2020 13:26 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Mye skrift på Skriverberget

  De eldste inskripsjonene på Skriverberget i Bærumsmarka er flere hundre år gamle. Personen med initialene LAH var her i år.

  Bærumsmarka, 11.06.2020 13:22 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Lønnsom lønsjavstikker

  Mellom Lysaker og Lommedalen går pilegrimsleden nesten rett forbi markastua Nygård. Den holder åpent hver dag, og fotografen klarte ikke dy seg, men måtte ha litt ekstra påfyll.

  Bærumsmarka, 11.06.2020 12:47 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Salamanderdammen ved Øverland gård

  Denne dammen ligger ved arboretet på Øverland og er verdt en stopp. Det er kartlagt at arten liten salamander finnes i dammen, og vi så minst to stykker.

  Bærumsmarka, 04.06.2020 21:18 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Gyllen time ved Østernvann

  Også tirsdag kveld var det flere som hadde slått seg til ved Østernvann for natten. Mange valgte hengekøye fremfor telt. Bildet er tatt rett vest for demning på sørsiden av vannet, og kveldslyset laget en gyllen stemning i det flotte været.

  Bærumsmarka, 02.06.2020 21:05 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Langt unna skiføre

  Om vinteren går skiløype 444 fra Skytterkollen og løype 1386 fra Østernvannsvingen ut på Østernvann akkurat her. I dag var imidlertid tanker om skiføre langt unna for de fleste som hadde tatt seg frem til vannet, og det var mange! Noen badet, mens andre gikk tur. Svært mange overnattet ved vannet...

  Bærumsmarka, 30.05.2020 12:01 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  En pause i solen

  På nordsiden av Østernvann satt det en sovende and i solen, men den våknet etter hvert.

  Bærumsmarka, 30.05.2020 11:14 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Ny sommerdag

  Pinsen startet meget bra værmessig, med høye dagtemperaturer og mye sol. Første pinsedag blåste det heldigvis en svak bris, noe som gjorde turen rundt Østernvann ekstra behagelig. Vanntemperaturen var også bra, og det var en del som badet. Bildet er tatt med 50 mm normalobjektiv, og er helt ubeha...

  Bærumsmarka, 30.05.2020 10:59 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Lange, lyse kvelder

  Ved inngangen til pinsen var været strålende, og folk strømmet ut i Marka, vel vitende at også de neste dagene ser ut til å bli knallbra. Rundt Østernvann var det stor høy tetthet av telt, soveposer og hengekøyer i kveld. Fotografen har aldri opplevd maken til utfart her om sommeren.

  Bærumsmarka, 29.05.2020 22:11 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Populært utgangspunkt denne våren

  Denne våren har de fleste parkeringsplassene som ligger ved inngangen til Bærumsmarka, vært svært populære. Så også denne ved Stein gård. Om vinteren er den utgangspunkt for skifolket, dersom løypa fra Stein til Fiskelaustjern og Burudvann er kjørt opp. Også om høsten er det en del som bruker den...

  Bærumsmarka, 24.05.2020 16:43 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  God oversikt fra Gardlaushøgda

  Fra toppen av Gardlaushøgda (drøyt 300 moh.) er det for mange trær i veien til at utsikten er bra, men litt nedenfor toppunktet er det enkelte "vinduer" mot bebyggelsen. Dette bildet er tatt fra østsiden i nordøstlig retning, ca. 280 moh., fra samme sted som bilde nr. 3306 ble tatt i oktober 2004...

  Bærumsmarka, 24.05.2020 16:08 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Spenstige buer på sydsiden av Østernvann

  Mens dammen på østbredden av Østernvann er en forholdsvis rettlinjet og litt kjedelig stenfylling, kan kollegaen på sydsiden by på flere flotte betongbuer. Østernvanns karriere som drikkevann er for lengst over, men dammene ble rehabilitert like etter årtusenskiftet. Og bakom synger ikke bare sko...

  Bærumsmarka, 21.05.2020 14:41 - Odd Stiansen
 • darkblurbg
  Åpent og godt besøk på Nygård

  På Nygård i Bærumsmarka er det selvbetjening og Vipps som gjelder i disse koronatider. Kristi himmelfartsdag var det bra med folk på tunet, men likevel ikke noe problem å holde anbefalt avstand.

  Bærumsmarka, 21.05.2020 12:57 - Odd Stiansen
 • darkblurbg
  Ned fra Kolsås

  Søndre Kolsås var et populært turmål på nasjonaldagen. Det var vekslende skydekke, en del vind og 13 grader, men kun noen få regndråper.

  Bærumsmarka, 17.05.2020 16:13 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Flott utsikt fra gapahuken på Brunkollen

  Selv om man trekker inn i gapahuken på Brunkollen, behøver man ikke gi avkall på utsikten.

  Bærumsmarka, 16.05.2020 16:07 - Odd Stiansen
 • darkblurbg
  Vår ved Haslumseter kapell

  Selv om Haslumseter kapell ligger 400 meter over havet, har bjørka rukket å bli grønn til 17. mai i 2020.

  Bærumsmarka, 16.05.2020 13:05 - Odd Stiansen
 • darkblurbg
  Gapahuk på plass på Brunkollen

  Brunkollen har åpnet for servering, men bare gjennom en luke i døra. Men om det ikke er mulig å komme inn på hytta, kan de som måtte synes det fremdeles er litt kjølig ute, trekke inn i den nye, fine gapahuken.

  Bærumsmarka, 16.05.2020 12:34 - Odd Stiansen

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 50 treff

#35553: Bra trykk i Øverlandselva

Etter alt regnet den siste tiden, har elver og bekker fått solid påfyll. Selv den beskjedne Øverlandselva hadde bra trykk i dag. Bildet er tatt rett nord for Nesveien på Haslum.

 • 25.10.2020 15:40 - av Erik Unneberg,
 • 26 treff
2 av 50 treff

#35558: Tildekket turvei

Trærne har nå kvittet seg med mesteparten av bladene, og turveien langs Øverlandselva er nå tapetsert med løv i gule nyanser. Det var mildt i dag, drøyt ti grader, og forsmaken vi fikk på vinter for noen dager siden, var glemt nå. Bildet er tatt mellom Bærumsveien og Kolsåsbanen ved Haslum.

 • 25.10.2020 15:31 - av Erik Unneberg,
 • 9 treff

3 av 50 treff

#35554: Stien drukner

Den store vannføringen i Øverlandselva har enkelte steder oversvømmet stien, som vi kan ane i vannkanten til venstre i bildet.

 • 25.10.2020 15:20 - av Erik Unneberg,
 • 11 treff
4 av 50 treff

#35557: Langs Øverlandselva under Presteveien

En tur langs vassdragene i nærområdene er nå å anbefale. De siste dagers regn har gjort selv små bekker og elver temmelig strie. I dag ble det tur langs Øverlandselva, som her passerer under Presteveien. Det var litt mørkt under broen, så bildet ble tatt med en isoverdi på 2500.

 • 25.10.2020 15:18 - av Erik Unneberg,
 • 6 treff

5 av 50 treff

#35556: Oppklarning langs Øverlandselva

Etter en formiddag med mye regn, klarnet det litt opp ved 15-tiden. Det ble et fint lys ved Øverlandselva, der den fosset under Presteveien.

 • 25.10.2020 15:16 - av Erik Unneberg,
 • 3 treff
6 av 50 treff

#35555: På tur langs Øverlandselva

I dag ble det en tur langs Øverlandselva, der det er turvei helt fra Engervannet til Øverland. Bildet er tatt der Nadderudbekken, som kommer inn fra venstre på bildet, slutter seg til Øverlandselva. Omtrent midt i bildet hoppet det litt senere en stor sjøørret. Sjøørreten kommer imidlertid ikke videre oppover strykene forbi Løkeberg.

 • 25.10.2020 15:04 - av Erik Unneberg,
 • 3 treff

7 av 50 treff

#35525: Høstløv på stiene

Flere steder står løvtrærne litt ribbet for blader, etter at høsten har krevd sitt den siste tiden. Stiene dekkes av løv, slik som her ved foten av Nordre Kolsås, like ved Toppenhaug. Bildet er tatt i krysset mellom to blåmerkede stier. Ingen av dem er foreløpig med på kartet til Skiforeningens turplanlegger, ei heller i appen iMarka.

 • 18.10.2020 15:24 - av Erik Unneberg,
 • 11 treff
8 av 50 treff

#35526: Utsikt nordvestover fra Lille Kolsås

Lille Kolsås ligger nordvest for Søndre Kolsås, og når 291 moh. Det er mindre trafikk av turfolk her enn til de to høyeste Kolsås-toppene. Utsikten er noe hemmet av trær som står på kanten av stupene på vest- og sørsiden, men noen steder har man god oversikt over den vestre delen av Bærum, både bebyggelsen og åsene i Vestmarka. Bildet er tatt mot nordvest, og her ser vi Eineåsen til høyre. Mesteparten av bebyggelsen hører inn under Rykkinn, mens vi kan ane Skuibakken rett til høyre for det glisne (døde) treet til venstre.

 • 18.10.2020 14:56 - av Erik Unneberg,
 • 8 treff

9 av 50 treff

#35524: Godt besøk på Kolsås-massivet

Det var enorm utfart til Kolsås-toppene i dag. På stiene myldret det av folk, og ved de mange utsiktspunktene var det mange som tok lange pauser. Det så nesten ut som fugleberg enkelte steder, spesielt der folk kunne sitte skjermet av vinden. Likevel virket det som om sosial avstand ble praktisert, slik vi ser det her ved toppunktet på Nordre Kolsås. For øvrig var det ganske tørt i dette området, og noen steder var det litt tele i bakken, så det var lett å gå. Fotografen målte temperaturen til 5 °C i Setertjern, som ligger mellom Kolsås-toppene. Ingen bading der, men det var enkelte som prøvde fiskelykken.

 • 18.10.2020 12:14 - av Erik Unneberg,
 • 3 treff
10 av 50 treff

#35501: Gangbrua mellom Jar og Lilleaker

Gangbrua mellom Jar og Lilleaker er en ganske smekker og elegant konstruksjon, en vellykket kontrast til steinfyllingen som Kolsåsbanen trafikkerer. Den sparer fotgjengere og syklister for bratte høydemeter ned og opp igjen.

 • 12.10.2020 12:42 - av Odd Tore Saugerud,
 • 6 treff

11 av 50 treff

#35500: Granfossen sett fra brua over demningen

Når det er for vått til å ta bilder av fossetåka nedenfra, må man prøve ovenfra i stedet. For å forhindre utbrenning i vanndråpene mest mulig, var lukkertiden 1/2500 sekund.

 • 12.10.2020 12:33 - av Odd Tore Saugerud,
 • 8 treff
12 av 50 treff

#35499: Granfossen i høstflom

Nå er Marka gjennomvåt, og alle magasiner er fulle og renner over. For ikke å få for høy vannstand i de nedre magasinene, må disse tappes ned. Dette får Granfossen til å vise seg fra sin beste og våteste side. Å ta bilder i fossetåka nedenfor fossen ble bare en fuktig drøm. I trygg avstand fra den kan man i stedet studere gamle rørledninger med bærebru. Den klinkede med størst diameter passer i rørstussen på nærmeste bygning, mens rørledningen av trestaver sannsynligvis er av eldre dato.

 • 12.10.2020 12:22 - av Odd Tore Saugerud,
 • 5 treff

13 av 50 treff

#35434: Høsten samler seg ved Hammarfossen

Sterk vind har ført til mye løvfall allerede. Ovenfor Hammarfossen samler det seg foran to store beverfelte trestammer som ligger på tvers foran brofundamentene. Denne dagen var det ingen fossekall å se i den øvre delen av elva.

 • 01.10.2020 17:23 - av Odd Tore Saugerud,
 • 12 treff
14 av 50 treff

#35433: Gjess og dykalber på Bogstadvannet

På Bogstadvannet var det stedvis et yrende fugleliv i dag. Foran dykalbene var en stor flokk gjess forsamlet. Flokken dro senere i lav høyde mot syd over tretoppene i sydenden av vannet. På dykalbene kan det på bildet i fullt antall piksler sees at de to skarvene på bilde nr. 35432 fortsatt sitter der, og at de har fått selskap av en skarv til.

 • 01.10.2020 17:12 - av Odd Tore Saugerud,
 • 9 treff

15 av 50 treff

#35432: Ung og voksen storskarv på Bogstadvannet

Som et siste minne etter tømmerfløtingen over Bogstadvannet står det fortsatt en rad lensefester, kjent som dykalber, vest i vannet. Dette er tydeligvis en foretrukket hvile- og tenkeplass for storskarv. Til venstre en ungfugl, til høyre en voksen.

 • 01.10.2020 17:08 - av Odd Tore Saugerud,
 • 4 treff
16 av 50 treff

#35431: Høstgrønt rundt Kråka

Den siste tiden har det blitt ryddet kraftig i skog og kratt rundt Kråka. I tillegg til de vanlige høstfargene, var det med denne dagens tykke skydekke en nesten uvirkelig grønnfarge på marka rundt gården.

 • 01.10.2020 16:41 - av Odd Tore Saugerud,
 • 8 treff

17 av 50 treff

#35430: Matblekksopp: fra ungt fruktlegeme til blekkdryppende hatt

Matblekksopp (Coprinus comatus) er som ung, hvit og fast en god matsopp som vokser på gjødslete steder eller feit grasmark, gjerne i parker, hager og i vegkanter. Når soppen blekker seg, blir den uspiselig. Her er hele utviklingen: Fra høyre fruktlegeme som bryter gjennom graset, i midten et hvitt og spiselig eksemplar, mens resten er i stadier av blekking. Den vokser svært raskt, blekkingen starter etter bare et par dager. Disse eksemplarene hører til en liten gruppe i kanten av et yngre plantefelt, dvs. egentlig i skog.

 • 01.10.2020 16:02 - av Odd Tore Saugerud,
 • 15 treff
18 av 50 treff

#35355: Søndagskveld på Nordre Kolsås

Det var overskyet i ettermiddag, men en fin aktivitetstemperatur. Det var mange på tur på både Nordre og Søndre Kolsås i dag, slik det har vært det siste halvåret.

 • 13.09.2020 17:11 - av Erik Unneberg,
 • 19 treff

19 av 50 treff

#35562: Vedstabel ved Årnes i Sørkedalen

Oslo kommune har i de siste årene drevet tømmerdrift i dette området. Nå ligger tømmerveltene på begge sider av nederste del av Stormyrveien, ved foten av Tangenåsen.

 • 13.09.2020 12:28 - av Vigdis Jynge,
 • 5 treff
20 av 50 treff

#35330: Burudvann sett fra oven

Burudvann er overraskende langt og smalt. Fasongen på vannet synes godt fra høyden på østsiden.

 • 10.09.2020 17:14 - av Vigdis Jynge,
 • 15 treff

21 av 50 treff

#35329: Burudvann og Haugen gård

Det er fin oversikt over Burudvann og Haugen gård når man står på høyden på østsiden av åsen over vannet og titter ned.

 • 10.09.2020 17:14 - av Vigdis Jynge,
 • 9 treff
22 av 50 treff

#35328: Gapahuk i Bærumsmarka

Lions har bygget en gapahuk i Bærumsmarka med fantastisk utsikt over Burudvann. En liten familie har gått opp på stien fra demningen i Burudvann. Nå koker de middag før returen går ned via kjerreveien og skogsbilveien til Haugen gård og videre til parkeringsplassen ved Burudvann.

 • 10.09.2020 16:05 - av Vigdis Jynge,
 • 15 treff

23 av 50 treff

#34945: Triungsvann våtmarksområde

Triungsvann våtmarksområde er godt synlig på bildet, med øyer av myr fordelt utover i vannet. Om vinteren går det en skiløype over vannet.

 • 18.07.2020 13:15 - av Vigdis Jynge,
 • 21 treff
24 av 50 treff

#34944: Triungsvann naturreservat

Triungsvann naturreservat er et våtmarksområde som ligger i Bærum og Oslo. Her sett fra bærumssiden. Området besto opprinnelig av tre vann, derav navnet Triungsvann.

 • 18.07.2020 13:07 - av Vigdis Jynge,
 • 31 treff

25 av 50 treff

#34943: Stille sommerdag over Triungsvann

Om vinteren går det en skiløype mellom stenene i forgrunnen og øya bak.

 • 18.07.2020 13:05 - av Vigdis Jynge,
 • 16 treff
26 av 50 treff

#34923: Utsikt mot Abborvann

Solen var fremme deler av ettermiddagen i Bærumsmarka i dag. Da jeg var på vei ned Abborvannsveien, var det i alle fall solrikt ved Abborvann, som vi ser på dette bildet. På den andre siden av vannet hadde flere slått seg ned, kanskje for å overnatte? En hengekøye ble i alle fall observert.

 • 13.07.2020 17:58 - av Erik Unneberg,
 • 25 treff

27 av 50 treff

#34924: Ikke mange modne multer

Multfangsten ble ikke den store ved Lille Hvitsteinvann i kveld. Det er færre bær her enn normalt, og fortsatt er det bare noen få som er modne.

 • 13.07.2020 17:33 - av Erik Unneberg,
 • 452 treff
28 av 50 treff

#34922: Lite multer ved Lille Hvitsteinvann

Omtrent midt i juli pleier de første multene å bli modne på myrene ved Lille Hvitsteinvann, men i år er bærene litt forsinket. På dagens tur konstaterte jeg at noen få var modne, men det drøyer nok enda en uke før de fleste kan plukkes. For øvrig ser det ut som om det langt færre bær enn det som er vanlig. Det gjelder også blåbærene.

 • 13.07.2020 17:18 - av Erik Unneberg,
 • 29 treff

29 av 50 treff

#34921: Grønt langs Abborvannsveien

I dag ble det en sykkeltur oppover Abborvannsveien, som er omgitt av grønn vegetasjon nå midt i juli. Kun noen få syklister og joggere ute i dette området i ettermiddag, men det var da noen som badet i Østernvann. Bildet er tatt på vestsiden av Abborvann.

 • 13.07.2020 16:53 - av Erik Unneberg,
 • 14 treff
30 av 50 treff

#34884: Seks blikk mot Ramsåsen

Den første lørdagen i juli bød på godt turvær, med behagelig temperatur. Det var folksomt på Søndre Kolsås, som på så mange av de populære turmålene i Bærumsmarka. Her ser vi noen nyte utsikten vestover mot Tanumplatået og Ramsåsen.

 • 04.07.2020 18:19 - av Erik Unneberg,
 • 35 treff

31 av 50 treff

#34814: Mange muligheter i Burudvann

Burudvann var et populært sted i dag. Selv ved 19-tiden var den store parkeringsplassen nesten helt full, og folk gikk, løp og syklet mellom denne og badeplassen sørvest i vannet. Der var det smekkfullt, og også i vannet var det mange som oppholdt seg. Det var tendenser til køsvømming inne ved badestranden, men litt lenger utpå var det bedre plass, noe dette innzoomede bildet viser. Lek og moro, tursvømming og trening (en triatlet kan skimtes i bakgrunnen) stod på menyen i dag. Fotografen målte vanntemperaturen til 20,5 grader på 1 meters dyp.

 • 24.06.2020 19:33 - av Erik Unneberg,
 • 29 treff
32 av 50 treff

#34808: Rosa svane på Østernvann

Mjøsa har sin hvite svane. Om det var det som inspirerte noen til å sjøsette denne rosa svanen på Østernvann, vites ikke, men et morsomt innslag var det. Det så i alle fall ut til at de som var ombord, hadde det fint. I ettermiddag holdt vannet drøye 23 grader, og det var mange som badet. Bildet er tatt rett øst for demningen på sørsiden av vannet.

 • 19.06.2020 15:03 - av Erik Unneberg,
 • 32 treff

33 av 50 treff

#34798: Østernvann 21,5!

Sommeren er her for fullt, og i dag strømmet det badeglade mennesker til Østernvann, som holdt 21,5 grader, målt på 1 meters dyp.

 • 15.06.2020 16:36 - av Erik Unneberg,
 • 63 treff
34 av 50 treff

#34790: Gammel og ny graffiti

På Skriverberget har folk risset inn sitt navn i flere hundre år. «HMS 1786» er visstnok den eldste.

 • 11.06.2020 13:26 - av Nina Didriksen,
 • 21 treff

35 av 50 treff

#34785: Mye skrift på Skriverberget

De eldste inskripsjonene på Skriverberget i Bærumsmarka er flere hundre år gamle. Personen med initialene LAH var her i år.

 • 11.06.2020 13:22 - av Nina Didriksen,
 • 32 treff
36 av 50 treff

#34786: Lønnsom lønsjavstikker

Mellom Lysaker og Lommedalen går pilegrimsleden nesten rett forbi markastua Nygård. Den holder åpent hver dag, og fotografen klarte ikke dy seg, men måtte ha litt ekstra påfyll.

 • 11.06.2020 12:47 - av Nina Didriksen,
 • 25 treff

37 av 50 treff

#34686: Salamanderdammen ved Øverland gård

Denne dammen ligger ved arboretet på Øverland og er verdt en stopp. Det er kartlagt at arten liten salamander finnes i dammen, og vi så minst to stykker.

 • 04.06.2020 21:18 - av Nina Didriksen,
 • 39 treff
38 av 50 treff

#34650: Gyllen time ved Østernvann

Også tirsdag kveld var det flere som hadde slått seg til ved Østernvann for natten. Mange valgte hengekøye fremfor telt. Bildet er tatt rett vest for demning på sørsiden av vannet, og kveldslyset laget en gyllen stemning i det flotte været.

 • 02.06.2020 21:05 - av Erik Unneberg,
 • 32 treff

39 av 50 treff

#34596: Langt unna skiføre

Om vinteren går skiløype 444 fra Skytterkollen og løype 1386 fra Østernvannsvingen ut på Østernvann akkurat her. I dag var imidlertid tanker om skiføre langt unna for de fleste som hadde tatt seg frem til vannet, og det var mange! Noen badet, mens andre gikk tur. Svært mange overnattet ved vannet, enten i telt, i sovepose under åpen himmel eller i hengekøye.

 • 30.05.2020 12:01 - av Erik Unneberg,
 • 19 treff
40 av 50 treff

#34595: En pause i solen

På nordsiden av Østernvann satt det en sovende and i solen, men den våknet etter hvert.

 • 30.05.2020 11:14 - av Erik Unneberg,
 • 21 treff

41 av 50 treff

#34594: Ny sommerdag

Pinsen startet meget bra værmessig, med høye dagtemperaturer og mye sol. Første pinsedag blåste det heldigvis en svak bris, noe som gjorde turen rundt Østernvann ekstra behagelig. Vanntemperaturen var også bra, og det var en del som badet. Bildet er tatt med 50 mm normalobjektiv, og er helt ubehandlet.

 • 30.05.2020 10:59 - av Erik Unneberg,
 • 14 treff
42 av 50 treff

#34591: Lange, lyse kvelder

Ved inngangen til pinsen var været strålende, og folk strømmet ut i Marka, vel vitende at også de neste dagene ser ut til å bli knallbra. Rundt Østernvann var det stor høy tetthet av telt, soveposer og hengekøyer i kveld. Fotografen har aldri opplevd maken til utfart her om sommeren.

 • 29.05.2020 22:11 - av Erik Unneberg,
 • 14 treff

43 av 50 treff

#34570: Populært utgangspunkt denne våren

Denne våren har de fleste parkeringsplassene som ligger ved inngangen til Bærumsmarka, vært svært populære. Så også denne ved Stein gård. Om vinteren er den utgangspunkt for skifolket, dersom løypa fra Stein til Fiskelaustjern og Burudvann er kjørt opp. Også om høsten er det en del som bruker den for turer til blant annet Kolsås-toppene, men fotografen har aldri opplevd maken til interesse for turer herfra de siste to månedene, og parkeringsplassen har vært overfylt. Først da klokken nærmet seg 17 i dag, begynte det å tynnes litt med biler.

 • 24.05.2020 16:43 - av Erik Unneberg,
 • 45 treff
44 av 50 treff

#34569: God oversikt fra Gardlaushøgda

Fra toppen av Gardlaushøgda (drøyt 300 moh.) er det for mange trær i veien til at utsikten er bra, men litt nedenfor toppunktet er det enkelte "vinduer" mot bebyggelsen. Dette bildet er tatt fra østsiden i nordøstlig retning, ca. 280 moh., fra samme sted som bilde nr. 3306 ble tatt i oktober 2004. Vi ser Haga midt i bildet, omgitt av golfbanen, mens Holmekollen ses i bakgrunnen langs samme siktelinje. Ser man godt etter, skimtes også Tryvannstårnet helt til venstre. På høyre side av bildet ses Griniveien, med Eiksmarka rett bak.

 • 24.05.2020 16:08 - av Erik Unneberg,
 • 28 treff

45 av 50 treff

#34552: Spenstige buer på sydsiden av Østernvann

Mens dammen på østbredden av Østernvann er en forholdsvis rettlinjet og litt kjedelig stenfylling, kan kollegaen på sydsiden by på flere flotte betongbuer. Østernvanns karriere som drikkevann er for lengst over, men dammene ble rehabilitert like etter årtusenskiftet. Og bakom synger ikke bare skogene, men også alpinanlegget i Wyllerløypa.

 • 21.05.2020 14:41 - av Odd Stiansen,
 • 32 treff
46 av 50 treff

#34551: Åpent og godt besøk på Nygård

På Nygård i Bærumsmarka er det selvbetjening og Vipps som gjelder i disse koronatider. Kristi himmelfartsdag var det bra med folk på tunet, men likevel ikke noe problem å holde anbefalt avstand.

 • 21.05.2020 12:57 - av Odd Stiansen,
 • 25 treff

47 av 50 treff

#34532: Ned fra Kolsås

Søndre Kolsås var et populært turmål på nasjonaldagen. Det var vekslende skydekke, en del vind og 13 grader, men kun noen få regndråper.

 • 17.05.2020 16:13 - av Erik Unneberg,
 • 37 treff
48 av 50 treff

#34524: Flott utsikt fra gapahuken på Brunkollen

Selv om man trekker inn i gapahuken på Brunkollen, behøver man ikke gi avkall på utsikten.

 • 16.05.2020 16:07 - av Odd Stiansen,
 • 73 treff

49 av 50 treff

#34525: Vår ved Haslumseter kapell

Selv om Haslumseter kapell ligger 400 meter over havet, har bjørka rukket å bli grønn til 17. mai i 2020.

 • 16.05.2020 13:05 - av Odd Stiansen,
 • 14 treff
50 av 50 treff

#34523: Gapahuk på plass på Brunkollen

Brunkollen har åpnet for servering, men bare gjennom en luke i døra. Men om det ikke er mulig å komme inn på hytta, kan de som måtte synes det fremdeles er litt kjølig ute, trekke inn i den nye, fine gapahuken.

 • 16.05.2020 12:34 - av Odd Stiansen,
 • 57 treff