Katnosdammen - Sandungen - Kikutstua

Sist preparert: 08.04.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løype er en del av hovedleden gjennom Marka fra nord til sør. Du skal over to åser, og får derfor både lange motbakker og friske utforkjøringer å hanskes med gjennom et praktfullt skiterreng.

Løypa starter i sørøstenden av Katnosa, like ved DNT-hytta Katnosdammen. Så bærer det ned i Storløken før oppstigningen mot Katnosfjellet begynner. Løypa følger dalføret mellom Katnosfjellet og Kjerkeberget, og så venter lange og fine nedkjøringer mot Sandungen på den andre siden. Tidligere gikk løypa innom Sandungen gård, men er nå ført utenom.

Løypa krysser bilveien ved Katnoselva og fortsetter videre over brua mellom Vesle Sandungen og Store Sandungen. Lang, men slak oppstigning mot toppen av Kikuttoppen. Flott og åpent terreng på toppen, der løypa går forbi Sandungskroktjern.

Friske utforkjøringer ned Puttedalen til Kikutstua, eventuelt kan du følge tømmerveien hvis du foretrekker en enklere løype, eller hvis snøforholdene er dårlige.

Kikutstua er et knutepunkt, med mange alternative løyper videre. Skal du til Ullevålseter eller Sognsvann kan du velge løype 124 over Bjørnsjøen til Østre Aurtjern, mens løype 119 over Appelsinhaugene og løype 234 over Glåmene er aktuelle alternativer om du tenker deg i retning Kobberhaughytta og Frognerseteren.

Løypa over Bjørnsjøen er raskest om du skal til Hammeren i Maridalen. Fra Bjørnsjøen kan du også gå inn til Bjørnholt og følge løype 365 mot Skar.

Skal du til Sørkedalen, kan du velge løypa over Glåmene, og ta av ned til Elveli før Finnerud, eller velge først løype 1271 til Fyllingen og derfra løype 121, som kommer ned til Elveli på Heikampveien. Tar du til venstre, kommer du mot Hakadal i løype 131.

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km