Lygna - Lauvlisæter - Sverasætra

Løype nr: 1059
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 4.9 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Øståsen Skiløyper
Ferdig preparert: 30.12.2021
Delvis preparert: 02.01.2022 09:21

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa ble anlagt vinteren 2013 og gir en lenge etterlengtet tverrforbindelse fra Lygna-området og til Gjøvik-Oslo-traseen ved Sverasætra. Løypa åpner for flere fine korte og lengre rundturer ut fra Lygna.

Løypa starter sør på utfartsparkeringen og går over Stormyra og forbi Lygna hyttegrend. Terrenget er åpent og lettgått og meget svakt stigende. Når kraftlinja ved Fjølahyttbekken passeres etter ca. 1,5 km, er vi f.eks. på 650 moh., etter å ha startet på 630 moh.

Når løypa går ned på Fillekremmermyra, nærmer vi oss et flott utsiktspunkt der terrenget åpner seg vestover og sørover. Her ses store deler av Hadeland, med kjente landemerker som Sølvsberget og Hvalebykampen lett gjenkjennelige.

Vi passerer snart Lauvlisætervollen på venstre side. Løypa stiger ennå svakt, og når nesten opp til 700-meterskoten før det bærer ned på Stadstamyra. I godvær på ettervinteren er dette et område som innbyr til rast og solslikking.

Vi er nå like ved løypas endepunkt ved Sverasætra, der flere løyper møtes. Først krysser vi scooterløypa fra Jaren, løype 503. I krysningspunktet med Gjøvik-Oslo-traseen tar løype 485 av nordover mot Lushaughytta, mens Gjøvik-Oslo-traseen fortsetter i løype 1060 sørover mot Ullvildsdalen.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
308 En smak av Hadeland Lygna Lygna 12.4

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Lygna