Sverasætra - Ullvildsdalen

Løype nr: 1060
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 4.0 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Øståsen Skiløyper
Ferdig preparert: 09.12.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter rett nedenfor Sverasætra. Hit kan du komme nordfra i løype 485 fra Lushaughytta og løype 1059 fra Lygna. I tillegg kommer løype 503 opp hit fra Jaren.

Fra Sverasætra er det fin utsikt sørover mot den mektige Hvalebykampen. Løypa, som er en del av hovedtraseen mellom Gjøvik og Oslo, går rett sørover, krysser en brøytet bilveg (Badstuvegen), og går videre langs Svera.

Ved starten av bakkene ned mot Sverahytta går løypa til venstre, krysser Risbakkvegen og går videre på skogsbilvegen. Litt før Ullvildsdalen tar den til venstre fra vegen, ut på myra og over setervollen fram til parkeringsplassen.

Når skogsbilvegen en sjelden gang brøytes i forbindelse med skogsdrift, blir løypa kjørt i en annen trasé, dersom det er nok snø (vanskelig terreng). Da går løypa ned til Sverahytta, krysser vegen der og fortsetter gjennom terrenget på østsida av leirduebanen og videre øst for Randsjøen.

På den andre sida av Sagvollvegen kan du fortsette sørover mot Koperud i løype 481, som også er en del av Gjøvik-Oslo-traseen. Løype 486 går i samme retning, men tar av mot Sagvollen ved Grunntjernet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
143 Framstadsæterfjellet rundt Lygna Lygna 36.6
291 Gjøvik - Oslo del 2 [Lygna - Grua] Lygna Grua 33.1
173 Langs fjell og vann fra Sagvollen Sagvollen Sagvollen 28.1
36 Langtur fra Lygna til Glitre [Lygnaturen] Lygna Glitre 55.1