Skansebakken - Sørkedalen skole

Sist preparert: 10.04.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Kort, men nyttig forbindelse mellom to innfallsporter i Sørkedalen. Løypa går på jordene på sørsiden av Sørkedalselva.

Løypa starter ved bussholdeplassen på Skansebakken, og går først forbi området der Skiforeningen har skiskole. Et lite stykke går løypa i samme spor som løype 232 (som er en del av traseen "Sørkedalen på langs"), før den skilles fra denne sør for Vestre Venner. Der kommer den inn på lysløypa i Sørkedalen (løype 356). Pass på å følge denne i riktig fartsretning frem til idrettsplassen. Løypa har også forbindelse til konkurranseløypa løype 1400.

De siste 300 meter går rett østover (ikke i lysløypa), frem til bussholdeplassen ved Sørkedalen skole, der også Sørkedalen Landhandel kan besøkes hvis du har litt for god til bussen, eller om du skal videre på ski.

Du kan velge mellom flere løyper herfra, dersom du går ned til Elveli ved den store parkeringsplassen nedenfor skolen. Et alternativ er løype 291 om Pipenhus til Kjagdalskrysset, mens en annen mulighet er Heikampveien og videre til Fyllingen. Det er løype 121. Du kan komme deg opp til Finnerud ved å ta løype 363.

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Skansebakken