Torsætra - Øyungen - Torsætra [Øyungsrunden]

Løype nr: 1160
Område: Totenåsen
Lengde: 12.0 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Totenåsløyper AS
Ferdig preparert: 02.04.2021
Delvis preparert: 03.04.2021 04:21

Oversiktskart

Beskrivelse

Å velge Øyungsrunden som trenings- eller trimtur er et godt valg. Med Torsætra som utgangspunkt, er det 12 km i variert skogsterreng. Du starter på ca. 500 meter over havet og kommer opp til 640 meter på høyeste punkt.

Husk å holde til venstre i første kryss (ved høyspentledningen). Etter en jevn stigning opp mot Skjellungshøgda (ca. 2 km), kan du velge i hvilken retning du går selve runden. Dersom valget blir å ta til høyre, og så følge Hersjørunden sørover, tar du til venstre to ganger ved Lavtjernet. Deretter tar du fatt på den slake, lange hellinga opp mot Øyungen.

På veg oppover har du nydelig utsikt over åsen. Det er et variert og flott landskap, hvor man vinterstid kan glede seg over et stort nett av skiløyper. Man er omgitt av hogstfelt, gammel skog, fiskevann og gaupeterreng, og det oppleves beroligende.

Ved Øyungen er det bygd ca. 40 nye hytter og det er flere tomter ledige. Du kan også, oppe i høydedraget, se Sytterlia sæter. Den er ikke i drift, men blir brukt som fritidsboliger/hytter. Det er også mulighet for å parkere ved Øyungen for å bare gå runden. Den er da ca. 8 km.

Fra krysset mellom Vesle og Store Øyungen går løype 1611 mot høyre til hyttegrenda ved Hersjøen. Men runden fortsetter mot venstre. Når du har passert det minste av de to vannene, kan du kose deg med "trikkeskinner" og nedoverbakker tilbake til Torsætra.

Hele løypa ligger solrikt til, og i områder med mye snø. Her varer sesongen lenge. Alle de fine vannene etter løypa er pilkevann med rikelig av abbor og ørret.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Torsætra