Torsætra - Anfinnsætra - Rausteinshytta

Løype nr: 1162
Område: Totenåsen
Lengde: 10.2 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Totenåsløyper AS
Ferdig preparert: 18.04.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en løype med mye stigning, men det er en flott løype, og du får virkelig "valuta" for innsatsen når du kommer opp på "Totens tak". Du skal fra 500 til 820 meters høyde, og det er stigning stort sett hele vegen, bortsett fra ca. 1 kilometer med slak nedoverbakke, og omtrent samme lengde i flatt terreng helt på slutten av løypa.

Utgangspunktet er Torsætra, og herfra går du sørvestover gjennom Garsjølia. Etter hvert får du fin utsikt mot sør og øst. Ca. 4 kilometer fra start går det en løype opp til høyre. Det er løype 1161, som går opp Svartdalen. Der er det betydelig brattere bakker å bryne seg på!

Snart kommer du til den allerede omtalte nedoverbakken, før du så tar fatt på stigningen til Anfinnsætra. Igjen kan du nyte vakker utsikt over Totenåsen, før turen går videre innover gjennom Smørdalen. Løype 1168 tar av til venstre i retning Sisselrotkampen, men du fortsetter i langt lettere terreng enn du nettopp har tilbakelagt.

I neste løypekryss, på Hemningsmyra, går løype 1164 til venstre mot Tjuvåskampen og Oksbakken. Men du skal snart ta skarpt til høyre, og er dermed i gang med de siste motbakkene.

Etter ca. 700 meter er de tøffeste bakkene tilbakelagt, og det er bare moderat stigning igjen før du er i gang med den siste kilometeren gjennom fjellaktig og flott landskap, fram til Rausteinshytta. Her er det servering i helgene i skisesongen. Hytta ligger fint til ved Rausteinstjernet, like innunder Torsæterkampen, det høyeste punktet på Totenåsen (841 moh.).

Totenåsløyper AS preparerer et stort løypenett her i området, og du har flere traseer å velge mellom når du skal videre herfra. En alternativ løype hjem igjen, kan være løype 1495 - Holokampen rundt - som går ned via Hongsætra. Et annet alternativ er den allerede nevnte løypa gjennom Svartdalen - om du da ikke vil gå til Oksbakken (løype 1163) og legge vegen tilbake via Tjuvåskampen eller Sisselrotkampen.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
499 Til topps på Totenåsen Torsætra Torsætra 22.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Torsætra