Prestmarka - Sønsteby sameie (ved Sønstebygrenda)

Lengde: 4.3 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Eina Sportsklubb
Sist preparert: 24.03.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne løypa er Prestmarka. Den starter ved idrettsplassen til Eina Sportsklubb, krysser fylkesveg 117, Einastranda, fortsetter over flere jorder og inn i skogen.

Etter ca. 2,5 kilometer kommer vi til et løypekryss. Løypa som går rett fram, går til Ormsteinsmyra (løype 1337). Men vår løype svinger opp til høyre. Når denne korte bakken er tilbakelagt, fortsetter løypa gjennom lett skogsterreng. Snart kan vi se noen av husene i Sønstebygrenda på høyre side.

Litt senere kommer vi fram til løypekrysset ved Sønsteby sameie. Her møter vi Gjøvik-Oslo-løypa. Den som går rett fram - og videre forbi Rognlia og opp til Ormsteinsmyra (løype 515). Og den går til høyre - ned noen bratte bakker - til Sønstebygrenda (løype 1374). Derfra kan turen gå videre til Glåmhaugen og Stormyrene - eller langs Lomsdalsvegen.

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
425 Rognlirunden Prestmarka Prestmarka 16.3

Adkomstinformasjon