Edelgranvegen - Veset (maskinpreparert)

Løype nr: 1405
Lengde: 1.8 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Breiskallen Sportsklubb
Sist preparert: 11.04.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne løypa er krysset øverst i Edelgranvegen. Her møtes to løyper fra Osbakken og Skumsjøen - løype 1404, som kommer opp Edelgranvegen, og løype 633, som går opp bakkene fra Grobekkvika. Løype 569 kommer opp fra Sveumkrysset.

Fra krysset går løypa i nordvestlig retning. Like etter start, tar løype 1406 av mot venstre - til Nedre Stokkhyttakrysset, øst for Stokkhytta. Men vår løype fortsetter gjennom fallende terreng fram til Veset.

Løypa kjøres i utgangspunktet med stormaskin hver torsdag. I tillegg har Gjøvik kommune en avtale med Breiskallen Sportsklubb om at de kjører igjennom løypa om det kommer snø før/i helgen.

Fra Veset kan turen fortsette til Torvmyra (løype 549), der det er forbindelse videre både til Vesterås og Bybrua på Gjøvik. I motsatt retning går det løyper i retning Osbakken (løype 1141), Nedre Stokkhyttakrysset (løype 634) og Kjøyvemyra (løype 635).

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km