Stormyra – Abborvann – Triungsvann

Løype nr: 1502
Område: Bærumsmarka
Lengde: 3.2 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Sist preparert: 24.03.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa går på nord- og vestsiden av Høgåsen, en av de mest ruvende åsene i Bærumsmarka. Starten er i løypekrysset rett nord for Stormyra. Det er ganske flatt de første 600 meterne, men så starter oppstigningene mot nordøstsiden av Abborvann. Den første delen av denne strekningen går på skogsbilvei, men løypa kommer etter hvert inn i et fint myrterreng.

Ofte er det gått opp løype inn til vannet, men vår løype dreier sørover. Like etterpå står vi i et løypekryss, der løype 1501 går til venstre i retning Abborvannsbekken. Vi skal imidlertid til høyre, over isen, og fortsetter i fint terreng inn til Triungsvann.

Løypa fortsetter ut på vannet, og rett etterpå kommer det en annen løype inn fra venstre. Den kommer fra Abborvannsveien, der løype 1385 går sørover til Eiksbakkhytta. Vår løype går imidlertid et lite stykke til rett frem, til den ender i et nytt løypedele.

Det er mulig å fortsette i enten løype 1503 til Abborvannsveien på vestsiden av vannet, eller man kan gå over Korsmyra til Hvitsteinvann (løype 1504).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km