Skjervetråkket - Fløyta - Skardbrennvegen - Breidtjernet

Løype nr: 1572
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 6.3 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Scooter
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skjerva løypelag
Ferdig preparert: 01.03.2020
Delvis preparert: 22.03.2020 17:01

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter på Skjervetråkket på Skjerva. Den krysser skogsbilvegen vest for tråkket og går slakt opp gjennom Skjervehagan (Edvardsløypa) mot Skjerva gård. I enden av Skjervehagan krysser løypa Skjervagutua og fortsetter på skrå nedover mot Nordengen i nordvestre del av Skjervevatnet. Her møter man løype 1569, som går over isen fra Skjervedammen.

Fra Nordengen går løypa 600 meter nordover langs Skardbrennvegen til løypekrysset ved Lunde bru og Fløyta. Til venstre går løype 1568 mot Koperud. Men vi fortsetter nordover på Skardbrennvegen i lett terreng mot løypekrysset Skardbrenna. Her vil det på sikt bli en avstikker inn Hvalstikket og opp til løype 481.

Løypa stiger oppover Skardbrennvegen, helt til utsiktspunktet øst for Gullentjern. Derfra er det lett terreng forbi Kobberputtene og avkjøringen østover mot Hammartjernet, fram til løypekrysset nederst i Kobberbakkene. Her møter vi løype 1571, som går til Hovsvåja, Våja og Skjervetråkket, der vår løype startet.

Vi krysser snuplassen og vender vestover og nedover den siste halve kilometeren til Breidtjernet. Her kommer vi inn på løype 481 mellom Ullvildsdalen og Koperud. Løypa er en del av Gjøvik-Oslo-traseen. Løype 642 går ned til Søndre Ålsbygda.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Skjerva