Lysløypa Frognerseteren - Ullevålseter

Løype nr: 210
Område: Nordmarka syd
Lengde: 4.6 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Ferdig preparert: 14.04.2021
Lysløype Lysløype

Oversiktskart

Beskrivelse

Lysløypa starter nedenfor Skistua og Sporten, som ligger øst for hovedbygningen på Frognerseteren. Her er det parkeringsplass like i nærheten. Kommer du med banen til Frognerseteren stasjon, tar du til høyre og følger løypa det korte stykket ned til Skistua. Eventuelt kan du gå til fots på veien ned fra stasjonen.

Løypa går først ned til Frønsvollstråkka der Bomveien krysses. Her går Skådalsløypa ned til Skådalen og Måneskinnsløypa til Sognsvann.

Vår løype går derimot litt oppover (på toppen går løype 377 til Skjennungen og løype 370 til Skjennungstua), før det igjen bærer utfor i fine bakker ned til krysset der løypa fra Sognsvann og Lille Åklungen kommer opp (løype 1272) sammen med løypa fra Lorttjern og Sognsvann (løype 303).

Her går vår løype mot venstre, den flater ut, og fortsetter på skogsbilveien mot Ullevålseter. Herfra er det en rekke valgmuligheter videre.

Du kan komme til Sognsvann i lysløype (løype 118) og til Skjærsjødammen (løype 1375, som har forbindelse videre til bl.a. Hammeren og Kikutstua).

Til Kikut kan du også komme via løype 799, som går ned til Østre Aurtjern. Der er det dessuten forbindelse til Kobberhaughytta og Langmyr/Nordmarkskapellet. Løype 274 går mot Tryvannstua via Skjennungen, med mulig avstikker til Skjennungstua.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
83 Fra fjell til dal Frognerseteren Elveli 14.7
76 Kveldstur i lys Sognsvann Frognerseteren 9.9
79 Rundtur fra Frognerseteren Frognerseteren Frognerseteren 11.6

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Frognerseteren