Gjerdingen rundt

Løype nr: 221
Område: Nordmarka nord
Lengde: 10.9 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 22.04.2021
Delvis preparert: 24.04.2021 00:00

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en løype for tidlige skiturer. Den går rundt hele Gjerdingen, og er best å gå "med klokken" - da blir utforkjøringene lettest. Løypa følger veien fra Gjerdingdammen mot Kaldputten, der løype 1182 (fra nordenden av Gjerdingen) kommer inn fra høyre.

Rett etterpå kommer du til et løypekryss, og der skal du ta til høyre. Ved å gå til venstre kommer man nemlig til Elgstøa og videre til Sandvikshytta ved Katnosa.

Løypa forstetter så i lett skogsterreng til Kalvedalen. Her går løype 102 til venstre mot Tverrsjøen. I motsatt retning går samme løype ut på isen i Gjerdingkalven, helt nordvest i Gjerdingen. Men vår løype følger skogsbilveien til høyre, østover langs nordsiden av Gjerdingen. Vi passerer Belgen og fortsetter rett frem i løypedelet der løype 1182 går til høyre (til Kaldputten).

I neste kryss, ved Syljuseterhytta, går løype 345 til venstre, opp til Grønntjern. Her holder du til høyre, og krysser etter hvert løype 353, som går mellom Bislingen og Gjerdingdammen (over isen). Du har nå Rajebråthytta på høyre side. Her er det servering i helgene i skisesongen.

Litt senere kommer vi til et løypekryss der løype 101 går opp bakken til venstre, i retning Svartbekken. Vi holder til høyre her, ned bakken og fram til Gjerdingdammen. Dermed er ringen sluttet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
7 Gjerdingen rundt fra Svartbekken Svartbekken Svartbekken 22.9