Ringkollen - Borgersetra - Langtjern - Damtjern - Ringsmyrene

Løype nr: 227
Lengde: 11.2 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype:
Preppestatus:
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 01.03.2020
03.03.2020 02:21: Denne løypa er lagt ned og ikke med i føremeldingen. Tekst og kartfesting er tilgjengelig fortsatt.

Oversiktskart

Beskrivelse

Skibussen er framme på Ringkollen såpass tidlig på dag at denne løypa kan bli starten på en fin dagstur til f.eks. Sørkedalen. Løypa er en av tre hovedløyper fra Ringkollen i retning Løvlia - de andre går via Vassendvika (løype 228) og via Storflåtan dam.

Dette er en klassiker av en skiløype i variert nord-syd-terreng. Går vekselsvis gjennom skog og i åpent lende. Løypa starter innerst på parkeringsplassen (ved oppslagstavla), der Skibussen parkerer. Her tar vi til venstre, opp gjennom småskogen til Kolltjern. Herfra går løype 390 østover til Øyangen. Men vi svinger til høyre, i retning sør.

Løypa går gjennom åpent og flott terreng forbi Femputtene og til et løypekryss på en stor myr. Her tar en scooterkjørt naturløype av til venstre (løype 229), men vi fortsetter rett fram i det samme flotte terrenget med både små utforbakker og små oppoverbakker.

Vi er så framme ved løypas høyeste punkt (ca. 660 moh.) like ved Borgersetra. Her er det bra utsyn vestover utover Ringerike. Selve utsiktspunktet kommer du til ved å ta en liten avstikker fra løypa (merket).

Straks er vi i et løypekryss der vi skal svinge til høyre. Fra dette krysset går løype 237 går østover mot Vambutjerna, mens løype 228 fortsetter rett fram mot Vassendvika.

Men vi skal altså til høyre, nedover til Langtjern. Denne strekningen er 1,6 kilometer - og går fra ca. 640 til 510 moh. Vel nede, svinger vi 90 grader mot venstre. Løype 454 går til høyre mot stedet der vi startet. Dette kan være en alternativ første-etappe på turen - og den er ca. 2,5 kilometer kortere enn vår løype via Borgersetra. Men pga. terrenget krever den mye snø før den kan prepareres.

Nå flater løypa ut, og vi når Purvollen, som var en gammel finneplass (Puro, finsk=bekk). Vi fortsetter videre nedover, og krysser vestenden av Damtjern, som med sine 452 moh. er løypas laveste punkt. Her er det parkeringsplass og kiosk. Løype 308 over vannet mot Vassendvika og Storflåtan starter også her.

Deretter bærer det oppover lia mot Stubdalstjern og frem til Ringsmyrene. Her ender løypa vår, men det er flere flotte løyper å fortsette turen i. Hvis du vil til Løvlia har du tre valg. Ved å gå rett frem, er du inne på løype 1214 til Lauvliflaka, og derfra velger du den naturskjønne løype 1266 til Løvlia. Det andre alternativet er å svinge til høyre her på Ringsmyrene og følge løype 1565 til Løvlia. Som et tredje alternativ kan du følge løype 1562. Den starter i samme spor som løype 1565, men tar snart av fra denne og er scooterpreparert til løypekrysset nord for Kulpåsen. Der tar du til venstre, der løype 1564 fører til Løvlia.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ringkollen