Galemyr - Skrubbdal

Sist preparert: 06.04.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Kupert løype som følger "kneet" i Sørkedalen, altså der dalen går fra å gå nord-sør til øst-vest. Dette området er det nordøstligste av Bærumsmarka, og ligger på skyggesiden av Venneråsen.

Starten er oppe i løypekrysset ved Galemyr, og til å begynne med bærer det utfor ned til grensen mot kulturlandskapet i Sørkedalen. Løypa er en del av konkurransetraseene til idrettslaget, og har forbindelse med lysløypa (løype 356) og Lokalet ved Sørkedalen skole (løype 1400 og løype 1128). Sistnevnte løype går for øvrig også til Skansebakken idet vår løype har startet sin vestlige kurs.

Etter et par motbakker er det lett terreng frem til Skrubbdal, der løypa ender. Herfra vil nok mange fortsette vestover til løypekrysset ved Fløyta i løype 232. Den er langt mindre trafikkert enn løype 68Gråseterveien, som har forbindelse med Skrubbdal, og som går mellom Fløyta og Skansebakken. Hvis du vil raskt opp på Bærumsmarkas tak, kan du prøve deg på den til tider bratte fristilsløypa opp til Triungsvann (løype 54).

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km