Driv idrettsplass - Grusbakken - Andersrudåsen - Bysetermosan

Sist preparert: 04.04.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved klubbhuset på Driv idrettsplass og følger utgående 3 km-sløyfe av lysløypa. Ca. 1,3 kilometer fra start tar vi av fra lysløypa - mot høyre. Når løype 340 fortsetter videre østover mot Larsbraaten, tar vi til venstre, og går rett nordover mot Totjernsmåsan.

Så dreies kursen mot nordvest, forbi Setertjern og videre over Kongsbergmåsan. Vi tar til venstre, og går et lite stykke i felles trasé med løype 254 mellom Durud og Vangen. En bratt bakke fører oss ned til Grusbakken. Her går det en fin scooterløype til venstre, tilbake mot Våglia i Ytre Enebakk, like i nærheten av stedet der vi startet. Men vi fortsetter litt til, og tar så skarpt til høyre.

De neste par kilometerne blir det en god del stigning - fra ca. 200 til ca. 320 moh. Dermed er vi oppe i Andersrudåsen og fortsetter på en drømmestrekning ned til Bysetermosan. Løypa krysser Rausjøveien før vi ender i løypekrysset ved parkeringsplassen. Herfra fortsetter løype 182 mot Vangen.

Skulle du ønske å sette kursen mot Sørmarka, kan du velge mellom løype 1218 til Bru og løype 1050, som går til Skeidarkollen (begge via Bindingsvannet og Langen).

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Driv idrettsplass