Solvang - Bergsmarka

Sist preparert: 23.02.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter fra parkeringsplassen ved Solvang skole og går vestover gjennom kulturlandskapet i Bergsmarka. Fra Solvang kan en velge om en vil gå langs Haukenbekken til venste eller den noe kortere traséen på nordsiden. Her tar vi den korteste varianten, og går forbi den nedlagte Solvangbakken og opp til løypekryss mot Semsvannet (løype 44 til høyre). Videre går løypa i flere slyng - bekken har gravd ut løypa her, så løypemaskinen sliter med å få laget løype her når det er mye vann.

Dalsmyrveien krysses og løypa går opp flere bakker før vi krysser Jøssongveien. Bratt opp til løypekryss på toppen av lysløypa, her kommer en inn hvis en valgte å følge Haukenbekken.

Videre over flere jorder - noen hundre meter kan det være ridespor i løypa fordi rideveien til Asker kommune følger samme trasé som løypa. I henhold til avtalen med Asker kommune preparerer Skiforeningen en egen ridevei for hester.

Deretter gjennom idyllisk skog til løypekryss der løype 328 går til høyre mot Olledalen skytesenter. Så kommer en kort stigning, før løypa fortsetter over jordene langs Solliveien og videre ned i skogen. Løypa ender i løypekrysset der løype 472 går videre til Solli gård, mens løype 319 går mot venstre i retning Heia skole på Lierskogen.

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Solvang