Tveitersetra - Bergsåsen - Sandungen S

Løype nr: 292
Område: Vestmarka
Lengde: 3.3 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Sist preparert: 14.04.2018

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa går ut fra Tveitersetra mot syd-vest. Hit kommer man i løype 43. Løypa følger i begynnelsen traseen til den gamle løypa mot Store Sandungen. Etter ca. 200 meter tar den av fra den gamle løypa og dreier til venstre, mot syd. Først følger den en sti gjennom skogen og senere ledninggaten mot Bergsåsen, Askers høyeste topp. På mange kart står det feilaktig at den heter Hagahogget.

Ved Breskemyr dreier løypa rett øst og treffer beredskapsveien som følges nedover mot nord-vest, ca. 200 meter. Der løypa treffer veien kan man også ta en avstikker langs veien mot syd opp til den gamle radarstasjonen til Nike-batteriet. I klarvær får man her en flott utsikt over Vestmarka og til Gaustatoppen og Norefjell.

Skiløypa tar av fra veien til venstre, mot vest, og dermed starter nedkjøringen til Lille Sandungen. Denne er svingete og variert, men skulle ikke by på problemer under gode forhold. Isete føre vil nok gi for stor fart for enkelte, men traseen er stort sett åpen og gir gode muligheter for kontroll. Fra nordenden av Lille Sandungen følger løypa veien frem til løypas endepunkt, som er løypekrysset syd for Junkertangen, ved sydenden av Store Sandungen.

Her går løype 30 og løype 412 mot syd-vest - begge via Kariåsen til Solli. Av og til scooterpreppes også løype 36 mot nord over isen. Hvis du vil gå videre langs Store Sandungen, kan du fortsette på veien i løype 1245, som går til den sørvestre enden av vannet. Herfra er det mange muligheter videre.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km