Sognsvann - Lorttjern - Ullevålseter [Sognsvann vest]

Løype nr: 303
Område: Nordmarka syd
Lengde: 5.5 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Ferdig preparert: 27.03.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter litt forbi bommen ved parkeringsplassen på Sognsvann, og går først mot venstre, bort til Løkka, hvor løype 583 fra Gaustad kommer inn fra venstre. Her svinger den skarpt til høyre, og følger veien på vestsiden av Sognsvann.

Ved Lille Åklungen fortsetter du videre rett opp bakkene (her går løype 1272 til høyre), og møter så lysløypa fra Frognerseteren på toppen av alle bakkene (løype 210). Herfra går du videre til Ullevålseter i småkupert og fint terreng. Løypa er oftest preparert slik at det er muligheter for skøyting her.

Om du nå ikke ønsker å returnere til Sognsvann, f.eks. i løype 118, som kommer ned på østsiden av vannet, har du nå en rekke muligheter for varierte turer videre i Marka. Du kan komme til Skjærsjødammen i løype 1375, som har forbindelse videre til bl.a. Hammeren og Kikutstua.

Til Kikut kan du også komme via løype 799, som går ned til Østre Aurtjern. Der er det dessuten forbindelse til Kobberhaughytta og Langmyr/Nordmarkskapellet. Løype 274 går mot Tryvannstua via Skjennungen, med mulig avstikker til Skjennungstua.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
78 Øst for Bjørnholt - vest for Kobberhaugene Sognsvann Frognerseteren 30.5

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sognsvann