Sjonken - Bjertnessjøen - Råsjøstua

Lengde: 7.5 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 16.04.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Snøsikker løype fra Sjonken til Råsjøen og det tradisjonsrike serveringsstedet Råsjøstua. Dette er en flott løype for hele familien, med slake oppoverbakker.

Løypa starter ved parkeringsplassen og går mot sørvest. Den følger elvefaret til elva Sjunken, som starter i Bertnessjøen og renner nedover til Sjonken. Etter vel 900 meter tar løype 241 av til høyre - den går i retning Steinbekkhytta og Råbjørn. Vår løype fortsetter rett fram, forbi Fossli og til et løypekryss der vi skal til høyre. Den som fortsetter rett fram her, kan bl.a. komme til Bekkestua i løype 156 og til Hakkim i løype 150.

Vi kommer snart fram til Bjertnessjøen, og følger vannet på vestsiden, under den mektige Knepphauglia. Fra krysset ved enden av vannet, har vi muligheten til å fortsette videre Bjertnessjøen rundt (løype 155), men vi holder til venstre, og har 90 høydemeter og ca. 2,5 kilometer igjen til vi er framme ved Råsjøstua.

Herfra sprer løypenettet seg videre i tre retninger: Løype 1228 går nordover mot Trasletjernet (med forbindelse til bl.a. Råbjørn og Brovoll), løype 149 går mot sør, til Hakkim, mens løype 1149 går over til motsatt side av vannet. Et landfast alternativ til løype 1149 er løype 1414, som går på nordsiden av vannet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
309 En super tremil i Romeriksåsene Sjonken Sjonken 29.6
28 I hjertet av Romeriksåsene Sjonken Sjonken 19.1

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sjonken