Råsjøkrysset - Sølvtjernet - Brovoll

Lengde: 5.9 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 21.04.2021
Delvis preparert: 23.04.2021 21:09

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter i Råsjøkrysset, ved den gamle parkeringsplassen (Klemmaplassen) ca. to kilometer ovenfor Bjørgeseter stasjon. Det hender også at løypa kjøres fra skiltstaken et lite stykke lengre innover langs veien. Løypa følger den allmenningsveien nordover.

I knappe 2 kilometer er det stigning - fra ca. 390 til 515 meter over havet. Så passerer vi Sølvtjernet, der løype 959 tar av til høyre mot Store Snellingen.

På vei videre nedover til Brovoll passerer vi et kryss der løype 737 går til venstre mot Langvatnet. Derfra går det løype til Grua. Løypa vi har bak oss er en flott løype med fine bakker og variert terreng.

Fra Brovoll går det løype videre nordvestover mot Flåtatjern (løype 9), med forbindelse videre til Koperud. Vi kan også komme til Langvatnet og Grua i denne retningen (løype 388). Løype 1129 er en forbindelsesløype bort til Brovoll utfartsparkering. Løypa er et alternativ til å gå den upreparerte løypetraseen på veien. Sistnevnte mulighet, som er betydelig kortere, krysser E16 ved Brovollvegen bru.

Til høyre fra Brovoll går løype 1621 nordover til Avalsjøkalven, vest i Avalsjøen. Derfra er det forbindelse videre til Skjerva sag. Velger vi løypa som går til høyre 300 meter før Brovoll, kommer vi til Snellingen, Råbjørn og Trasletjernet (løype 152).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
135 Langs topper og vann i Romeriksåsene Glitre Harestua 34.2
133 Rundtur fra Råsjøkrysset Råsjøkrysset Råsjøkrysset 23.7

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Råsjøkrysset